Φυσάει Κόντρα: Μόνη ασύμμετρη απειλή το κεφάλαιο και η αποδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Μόνη ασύμμετρη απειλή το κεφάλαιο και η αποδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή σχολιάζει τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ανατολική Αττική.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «To Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή εκφράζει την οδύνη του για την καταστροφή και τις ανθρώπινες απώλειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στους οικισμούς της Ανατολικής Αττικής. Εκφράζει τη συμπαράσταση και συμμετέχει μαζί με όλη την κοινωνία στην τεράστια προσπάθεια βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα αρνείται να σιωπήσει μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή ανθρωπιστική και περιβαλλοντική τραγωδία και τα αίτιά της».

Επίσης η παράταξη επισημαίνει: «Πράγματι, είναι ακόμα νωρίς για να γνωρίζουμε ακριβώς τον λόγο έναρξης της πυρκαγιάς, και φυσικά ισχύει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ταχύτατη εξάπλωσή της και τη δυσκολία περιορισμού και κατάσβεσης. Αρκεί όμως αυτό για να απαντηθούν τα ερωτήματα και να μειωθούν οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Το μπαράζ εμπρησμών από οικοπεδοφάγους, «επενδυτές», εργολάβους ή ακόμα και από αμέλεια (που αποδεδειγμένα είναι η αιτία της συντριπτικής πλειονότητας των πυρκαγιών στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες), γιατί ονομάζεται ακόμα μία φορά ασύμμετρη απειλή; Το αντίστοιχο μπαράζ νομοθετημάτων, που όχι μόνο δεν περιόρισε και τακτοποίησε την άναρχη δόμηση, αλλά την καθιέρωσε, νομιμοποίησε και επέκτεινε, μήπως άνοιξε τον δρόμο για νέα σχέδια εμπρησμών και καταπατήσεων;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet