Στον… αέρα σημαντικές αποφάσεις για τη λειτουργία του ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

Στον… αέρα σημαντικές αποφάσεις για τη λειτουργία του ΠΑΟΔΑΠ

«Άκυρες είναι οι αποφάσεις για αύξηση στα δίδακτρα Εργαστηρίων Τέχνης – Δημοτικού Ωδείου – Αθλητικών Προγραμμάτων που έλαβε ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ)», σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Ο λόγος της ακυρότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, όπως τον διατύπωσε τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016), όσο και μέσω επιστολής, είναι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία κάνει αποδεκτή την προσφυγή της παράταξης περί της ακυρότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου 2016.

Η απόφαση του οργάνου στηρίχθηκε στο ότι η πρόσκληση του προέδρου του Ν.Π., Σωτήρη Παπαμιχαήλ, δεν εστάλη -όπως προβλέπει ο νόμος- τουλάχιστον τρεις πλήρεις ημέρες πριν τη σύγκληση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Αναφερόμενος στο θέμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος υποστήριξε ότι «όντως έγινε ένα λάθος, που δεν πρόκειται να επαναληφθεί», αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν τιμά τους προσφεύγοντας το γεγονός ότι με την επιλογή τους πάνε πίσω το έργο του ΠΑΟΔΑΠ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ν.Π. αιτιολόγησε την εσπευσμένη σύγκληση του Δ.Σ. του Οργανισμού λόγω του ότι έπρεπε να λάβει, «με ταχύτητα», σημαντικές αποφάσεις για τη λειτουργία του. Όπως εξήγησε ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ, η σχετική πρόσκληση απεστάλη τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στις 14:00 και η συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε οριστεί για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 16:30, άρα -όπως υποστήριξε- είχαν μεσολαβήσει τρία εργάσιμα 24ωρα. Επίσης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση αναγνωρίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ ως έκτακτη, κάτι που για τυπικούς λόγους δεν έγινε δεκτό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο κ. Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι θα προσφύγει, ως έχει δικαίωμα, ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, στην οποία κάλεσε να είναι παρόντες και οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, «αφού κι εσείς αναγνωρίζετε τη σοβαρότητα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί» και οι οποίες -όπως είπε- θα πρέπει να εκτελεστούν κατά το μέρος που αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

Ωστόσο και σε αυτό το σημείο υπήρξε «τριβή» με τον κ. Β. Ζορμπά, ο οποίος επέμεινε ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι άκυρες, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και δεν τίθεται θέμα εφαρμογής τους. Το ίδιο επίμονα υποστήριζε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ ότι μέχρι της εξετάσεως της προσφυγής στο Άρθρο 152, «οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι καθόλα έγκυρες, αφού δεν έχει ανασταλεί η εκτέλεσή τους».

Πάντως, η… κόντρα μεταξύ μείζονος και προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ μάλλον δεν θα σταματήσει εδώ, τουλάχιστον αν ισχύει η προειδοποίηση-απειλή του κ. Β. Ζορμπά προς τον κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ ότι «περίμενε και θα υπάρξει και συνέχεια στις ακυρώσεις αποφάσεών σου».  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet