Κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής ζητούν και οι Φυσάει Κόντρα
Πολιτική

Κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής ζητούν και οι Φυσάει Κόντρα

Μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, και η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα ζητούν κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να «αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού» ενάντια στα νομοσχέδια που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παράλληλα, καλεί τους δημότες της πόλης να λάβουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται το τριήμερος Παρασκευή – Κυριακή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης:

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο λαός μας έχει μια έκφραση: «Νύχτα σαν τους κλέφτες». Αυτή η έκφραση ταιριάζει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σαν τους κλέφτες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επιχειρούν να περάσουν πρωτοφανούς αγριότητας ταξικά νομοσχέδια που διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα, τα τελευταία ψήγματα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Με τα νομοσχέδια αυτά κλιμακώνεται ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους, ενώ συνεχίζεται και βαθαίνει η αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον και οι πιο δύσπιστοι κατανοούν ότι η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» είναι παραμύθι, οδηγεί πάντα σε νέες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα. Δεν μπορεί να υπάρξει “ευαίσθητο μνημόνιο”. Το χρέος δεν θα το διαγράψουν μόνοι τους οι δανειστές όσα μέτρα και αν περάσει η κυβέρνηση. Θα το χρησιμοποιούν μόνιμα σαν ένα μηχανισμό συνεχούς επιβολής νέων μέτρων για να ξεζουμίζουν τον λαό και να ελέγχουν τα πάντα. Σ’ αυτή την πολιτική συμφωνεί όλο το μνημονιακό μπλοκ, με την παλιά του σύνθεση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη) και τις νέες συμμετοχές του (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Την ίδια πολιτική στηρίζει και η φασιστική – ρατσιστική Χρυσή Αυγή.

Μπροστά μας είναι μια  μεγάλη μάχη. Αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουν όλες οι δυνάμεις της αριστεράς, κάθε συλλογικότητα στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, κάθε πολίτης/σσα  με ένα πανίσχυρο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ απαιτούμε την κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για να αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Καλούμε όλους τους συνδημότες/σσες στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet