Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία «Κι αν φύγω… θα ξανάρθω» την 1η Δεκεμβρίου
Πολιτισμός

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία «Κι αν φύγω… θα ξανάρθω» την 1η Δεκεμβρίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου «Κι αν φύγω…θα ξανάρθω» την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:00, στο πέτρινο κτήριο, στο πάρκο «Στ. Κώτσης», (Σπάρτης 1).

Η προβολή θα γίνει με την παρουσία της σκηνοθέτριας και του διευθυντή φωτογραφίας, Κλαούντιο Μπολιβάρ και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία, παραγωγής 2005, ήταν η δεύτερη μεγάλου μήκους της Δώρας Μασκλαβάνου («Πολυξένη») που έχει γράψει και το σενάριο, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τα σκηνικά η Πηνελόπη Βαλτή. Σε σκηνή της ταινίας εμφανίζεται ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης.

Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Στάνκογλου, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιώργος Τσούλαρης, Ερρίκος Λίτσης, Μάριος Ιωάννου, Γιάννης Οικονομίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Στράτος Σοπίλης.

Βασισμένη στο διήγημα «Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Καΐρου 2006 και τιμήθηκε με το βραβείο Ορφέας της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες 2008.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet