Βριλήσσια: Ο πεζός εκτελεστής με το Καλάσνικοφ και το ακριβοπληρωμένο «συμβόλαιο»
newsbomb.gr
Κοινωνία

Βριλήσσια: Ο πεζός εκτελεστής με το Καλάσνικοφ και το ακριβοπληρωμένο «συμβόλαιο»

Πλήρη εικόνα για το πώς έγινε η στυγερή δολοφονία του 56χρονου στη Βριλήσσια έχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει αυτή την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ότι ο εκτελεστής ήταν αρχικά πεζός. Πλησίασε το θύμα την ώρα που περπατούσε στην οδό Υμηττού (κοντά στο σπίτι του), το «γάζωσε» με Καλάσνικοφ και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο μάρκας BMW. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η αρχική μαρτυρία για χαριστική βολή επιβεβαιώνεται από τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου» και μάλιστα «ακριβοπληρωμένο». Το γεγονός ότι ο δράστης ήταν αρχικά πεζός δείχνει στους αστυνομικούς ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματία εκτελεστή, που είχε μελετήσει καλά το σχέδιό του. Γνώριζε κάθε κίνηση που έπρεπε να κάνει για να αιφνιδιάσει τον 56χρονο, αλλά και πώς να διαφύγει, χωρίς «εμπόδια». Η δύναμη πυρός που του προσέφερε το Καλάσνικοφ εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι τον έκανε να πιστεύει ότι ακόμα και σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικού θα κατάφερνε να διαφύγει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπήρχε και εναλλακτικός τρόπος διαφυγής του από το σημείο.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας «βλέπουν» ομοιότητες στη χθεσινή εκτέλεση με δολοφονίες του παρελθόντος που σχετίζονταν με «συμβόλαια» θανάτου ανθρώπων της νύχτας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η δολοφονία του 56χρονου «πληρώθηκε» από άτομα που έχουν δώσει ανάλογες εντολές για εκτελέσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο στενό περιβάλλον του θύματος έχουν δολοφονηθεί με ανάλογο «modus operandi». Μάλιστα, κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να αποκλείσει ο αιματηρός κύκλος των ξεκαθαρισμάτων να μην έχει ακόμα κλείσει.

Οπλοφορούσε το θύμα

Ο 56χρονος που έγινε στόχος στα Βριλήσσια είχε πάνω του πιστόλι, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Η πρώτη εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ο εκτελεστής έριξε περίπου 20 σφαίρες εναντίον του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο (Καλάσνικοφ).

Ο 56χρονος περπατούσε κοντά στο σπίτι του την ώρα της επίθεσης, ενώ στον τόπο της δολοφονίας έφτασαν η αδελφή και η γυναίκα του θύματος. Το γεγονός ότι το θύμα οπλοφορούσε κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι φοβόταν για τη ζωή του. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, αν και οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης του να μην πρόλαβε να δηλώσει την κλοπή, γιατί αυτή μπορεί να έγινε λίγες ώρες πριν την εκτέλεση.

Το θύμα είχε γεννηθεί το 1964 και ζούσε μόνιμα σε σπίτι στα Βριλήσσια, κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Συγκεκριμένα το σημείο της εκτέλεσης (οδός Υμηττού), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σε κάθετο δρόμο από την οδό του σπιτιού του. Οι δράστες τον παρακολουθούσαν και του έστησαν καρτέρι. Δεδομένο θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι γνώριζαν τα καθημερινά του δρομολόγια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, μάρκας BMW. Το όχημα βρέθηκα καμένο στο Πάτημα Χαλανδρίου, από όπου και εξαφανίστηκαν με όχημα διαφυγής που είχαν εκεί σταθμευμένο (πιθανότατα μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού).

Ο 56χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις που χειρίστηκε η Δίωξη Εκβιαστών και σχετίζονται μεταξύ άλλων με το περίφημο «συνδικάτο του εγκλήματος». Επίσης, το όνομά του ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναφέρονταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ (που σχηματίστηκε επί διοίκησης Ρουμπάτη) για προστασία οίκων ανοχής και διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της ΕΥΠ, ενώ ο «κοριός» κατέγραφε για μεγάλο διάστημα τις συνομιλίες του.

Την έρευνα για το έγκλημα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θα διερευνήσει το κατά πόσο οι εντολείς της δολοφονίας είναι οι ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση που είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι, με θύμα 49χρονο που ήταν γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. ως ο «τραπεζίτης της νύχτας». Θα εξεταστεί, δηλαδή, το κατά πόσο οι δύο δολοφονίες συνδέονται και εάν «εκπορεύονται» από το ίδιο «κέντρο». Ο 49χρονος που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι και ο 56χρονος που εκτελέστηκε την Τετάρτη ανήκαν, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., στην ίδια ομάδα.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet