Μέτωπο μεταξύ Β. Αρσένη – Λάμπρου και διοίκησης Πισιμίση για τη διαχείριση απορριμμάτων στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Μέτωπο μεταξύ Β. Αρσένη – Λάμπρου και διοίκησης Πισιμίση για τη διαχείριση απορριμμάτων στα Βριλήσσια

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα επιτεύγματα του Δήμου Βριλησσίων στον κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή) στο πρώτο φετινό εξάμηνο, που «έκρυβε» και κάποιες «μπηχτές» για τις επιδόσεις των προηγούμενων ετών, προκάλεσε την αντίδραση της επικεφαλής της παράταξης Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης.

«Η δική μας μνήμη δεν είναι κοντή και δεν υποτιμάμε τη νοημοσύνη κανενός» σημειώνει η κ. Βούλα Αρσένη-Λάμπρου στη δική της ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας στη διοίκηση ότι «από το 2020 ήμασταν ο πρώτος Δήμος μακράν. Ένας Δήμος που δούλεψε σκληρά, μαζί με τους κατοίκους, για να κατακτήσει την πρωτιά. Από το 2016 έως το 2019 δεν θάφτηκε αποδεδειγμένα το 50% των απορριμμάτων! Με εξοικονόμηση 300.000 ευρώ ετησίως από την ταφή στα ΧΥΤΑ, και ως επιβράβευση τη μείωση των δημοτικών τελών μεσοσταθμικά 5% την τελευταία 5ετία (τα στοιχεία από τον ΕΣΔΝΑ, δεν αμφισβητούνται). Τότε, η σημερινή δημοτική αρχή το καταψήφιζε, το αμφισβητούσε και το περιγελούσε, αφήνοντας υπονοούμενα, τα οποία θα έπρεπε να τα στρέψει στην Περιφέρεια…».

Επίσης, η κ. Αρσένη-Λάμπρου κάνει αναφορά και στην 384/2022 απόφαση του ΕΣΔΝΑ, στην οποία τονίζεται ότι ο Δήμος Βριλησσίων είναι από τους πρώτους δήμους της Αττικής που, σε συνεργασία με τον Διαβαθμικο Σύνδεσμο Αττικής, έχει αναπτύξει εδώ και 5 χρόνια και πλέον ειδικά προγράμματα χωριστής αποκομιδής βιοαποβλήτων, εισφέροντας σημαντικές ποσότητες οργανικών αποβλήτων (άνω των 2.000 τόνων ετησίως οικιακών και κηπαίων βιοαποβλήτων). Τέλος, θυμίζει ότι ο ΕΣΔΝΑ, ακριβώς για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για ξεχωριστή συλλογή των οικιακών βιοαποβλήτων, παραχώρησε στον Δήμο Βριλησσίων δύο απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 200 καφέ κάδους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet