Μαθήματα Επικοινωνίας για γονείς στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Μαθήματα Επικοινωνίας για γονείς στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων

Συνάντηση με τίτλο «Μαθήματα Επικοινωνίας για γονείς… η άγνωστη γλώσσα των συναισθημάτων» πραγματοποιείται από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Καλεσμένη της Σχολής, αυτή τη φορά, είναι η κ. Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτης του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Περίληψη Εργαστηρίου

Η σχολή Γονέων του Δήμου Βριλησσίων έδωσε στη δημοσιότητα μία περίληψη του Εργαστηρίου, το οποίο προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο συναντήσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Δεν με καταλαβαίνεις», «δεν με ακούς», «δεν με προσέχεις όταν μιλάω», «εγώ άλλο  ήθελα να σου πω», «κάνεις πάντα αυτό που θες»,  «κάνω άδικα τόσες θυσίες  για σένα», «δεν προσπαθείς όσο πρέπει», «με καταπιέζεις».

Και μετά τι; Φωνές, κλάματα, συγκρούσεις, απόσυρση, πάγος, κλεισμένες πόρτες, αγωνία, απόσταση, ματαίωση.

Πόσες και πόσες σχέσεις γονιών – παιδιών δεν ναυαγούν καθημερινά στην αγριεμένη θάλασσα των επικοινωνιακών παρεξηγήσεων.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε και να είμαστε κοντά συναισθηματικά  ακόμα και με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι εμποδίζει την ουσιαστική επικοινωνία μας με τα παιδιά μας και τι μπορεί να τη βελτιώσει;

Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε, μ΄ έναν συμμετοχικό και βιωματικό τρόπο τις βασικές αρχές επικοινωνίας που βασίζονται στη συναισθηματική νοημοσύνη και στη θεωρία του «ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού». Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να πάρουμε βοήθεια και υποστήριξη ώστε να κτίσουμε με τα παιδιά μας σχέσεις αγάπης, αποδοχής  και εμπιστοσύνης.

Σύντομο Βιογραφικό

Ρέππα Ειρήνη: Έχει M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και ειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Β/βάθμια Εκπαίδευση, έχει συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια σχολές γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων, κ.λπ., προσφέροντας  θεραπευτικό και συμβουλευτικό  έργο σε άτομα, ομάδες και οικογένειες.

Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως υπεύθυνη του εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet