Ο ΟΚΠΑ καλεί τους Βριλησσιώτες να γίνουν μέρος της προφορικής ιστορίας της πόλης
Κοινωνία

Ο ΟΚΠΑ καλεί τους Βριλησσιώτες να γίνουν μέρος της προφορικής ιστορίας της πόλης

Ο Οργανισμός Κοινωνική Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν για την Δημόσια Προφορική Ιστορία και να γίνουν κομμάτι της.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός καλεί όποιον συμπολίτης επιθυμεί να δώσει συνέντευξη, να επικοινωνήσει στον τηλ. αριθμό 210 6135611 στον ΟΚΠΑΔΒ.

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΟΚΠΑ αναφέρει:

Στον Δήμο μας η Ομάδα Προφορικής ιστορίας (ΟΠΙΒΡΙΛ) εκπαιδεύτηκε από την ιστορικό κ. Τασούλα Βερβενιώτη και λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα της βρετανικής βιβλιοθήκης, με την αρωγή του Δήμου σε τεχνικό εξοπλισμό και υποστήριξη, και μελλοντικά αποτύπωση των συνεντεύξεων που λαμβάνονται από παλιούς Βριλησσιώτες, ώστε να αποτυπωθεί και ψηφιακά και να αποτελέσει πολιτιστική κ κοινωνική κληρονομιά για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και κάθε ενδιαφερόμενο μεταπτυχιακό φοιτητή.

Μια σπουδαία πρωτοβουλία που εδώ και τέσσερα χρόνια σχεδόν, με πολύ μόχθο και επαγγελματισμό από τους εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν, καταγράφεται και διασταυρώνεται κεντρικά η ιστορία του τόπου που κατοικούμε, αποκωδικοποιείται, ώστε όλοι να γνωρίζουν κ να αγαπήσουν, αλλά και να σεβαστούν την κοινότητα που ζουν, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας και τα παιδιά αυτών.

Συνεχίζουμε, διότι η ιστορία γράφεται καθημερινά και δεν περιορίζεται μόνο σε μια γραπτή και ψηφιακή αποτύπωση, την οποία όμως οφείλουμε να έχουν όλοι, αλλά και να εμπλουτίζεται σε στοιχεία, σε τακτές χρονικές περιόδους, όπως ακριβώς και οι διάφοροι μετασχηματισμοί των περιόδων που ζούμε. Διότι η ιστορία έχει τη δική της δυναμική και αποτέλεσμα, πεδίο προβληματισμού για όλους τους ενεργά σκεπτόμενους πολίτες. Μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για την πόλη μας και για τη χώρα μας, που αναπτύσσεται σε κάθε Δήμο πια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet