Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία στα Βριλήσσια ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Κοινωνία

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία στα Βριλήσσια ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Μετά τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» και η αντίστοιχη παράταξη στα Βριλήσσια ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της προετοιμασίας του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο.

«Βρισκόμαστε ήδη τρεις μέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2020. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας» σημειώνει η παράταξη με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο και προσθέτει:

«Ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία που αποτυπώνεται στο Νόμο 4662/2020 δεν προμηνύει κατά τη γνώμη μας την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που μας ανησυχούν έντονα, όπως για παράδειγμα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το 2020 που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, που ασφυκτιά από τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης».

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε μια επικίνδυνη περιοχή, στις παρυφές της Πεντέλης και στην επικράτεια του υπάρχουν εκατοντάδες στρέμματα δάσους, όπως το περιαστικό δάσος «Θεόκλητος» – ζώνη Κρασά στα Άνω Βριλήσσια, η περιοχή της Ναυτικής Βάσης, η παραρεμάτιος περιοχή ρέμα Βριλησσίων και το πάρκο ΤΥΠΕΤ σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», συμπληρώνοντας ότι «σχεδόν κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες μεγάλων καταστροφών από πυρκαγιές στην περιοχή μας».

Επίσης, χαρακτηρίζει το κονδύλι που διαθέτει ο Δήμος, μέσω του προϋπολογισμού, για τη λήψη των μέτρων προστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου περιορισμένο για να καλύψει τις αυξημένες σημερινές ανάγκες.

«Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις» αναφέρει η παράταξη και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Για τον λόγο αυτό ζητάμε να αποτελέσει τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet