Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Εκπαίδευση από το Cine Δράση
Πολιτισμός

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Εκπαίδευση από το Cine Δράση

Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 αφιέρωμα στην Εκπαίδευση, με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή δύο ταινιών για το σχολείο και τον ρόλο του στη σύγχρονη κοινωνία και συζήτηση με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Η πρώτη είναι η ταινία «Kes» του Βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach, που θα προβληθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:15 μ.μ. Παρών θα είναι ο Παναγιώτης Δενδραμής, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα αναφερθεί στο ζήτημα της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού (bullying) και τον ρόλο των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου-μάστιγα για όλες τις σχολικές μονάδες.

Η δεύτερη είναι η ταινία «The first grader» του Justin Chadwick και θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:15μ.μ. Παρών θα είναι ο Παύλος Αρβανίτης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων, ο οποίος θα αναφερθεί στο δικαίωμα της καθολικής και δωρεάν πρόσβασης στο αγαθό της Εκπαίδευσης.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων (Ταϋγέτου και Ξάνθης).

Λίγα στοιχεία για τους ομιλητές:

Παναγιώτης Δενδραμής: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Tο δωμάτιο» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2009. Διδάσκει και ασχολείται ερευνητικά με την ιστορία του κινηματογράφου, ενώ συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική κουλτούρα. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.

Παύλος Αρβανίτης: Γεννήθηκε στη Λευκάδα όπου τελείωσε και τις βασικές του σπουδές. Το 1981 αποφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και από το 1988 εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου εκτός από τα καθήκοντα που απορρέουν από την ιδιότητα του ως εκπαιδευτικός ασχολείται με ζητήματα διοίκησης. Από το 2008 δραστηριοποιείται στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του παιδιού του και στην τρέχουσα διετία είναι πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βριλησσίων.

Οι ταινίες

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, 20:15 – «Kes»:

Μεγάλη Βρετανία, 1969. Διάρκεια: 110’. Σκηνοθεσία: Ken Loach. Σενάριο: Barry Hines. Πρωταγωνιστούν: David Bradley, Brian Glover, Freddie Fletcher, Lynne Perrie.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, 20:15 – «The first grader»:

Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κένυα, 2010. Διάρκεια: 103’. Σκηνοθεσία: Justin Chadwick. Σενάριο: Ann Peacock. Πρωταγωνιστούν: Naomie Harris, Oliver Litondo, Tony Kgoroge.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet