Ξ. Μανιατογιάννης: Ο Αργ. Ντινόπουλος «δηλητηριάζει» τα Βριλήσσια με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας
xenosmaniatogiannis/FB
Πολιτική

Ξ. Μανιατογιάννης: Ο Αργ. Ντινόπουλος «δηλητηριάζει» τα Βριλήσσια με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας

«Το “τοξικό νέφος” του κ. Αργ. Ντινόπουλου, γεμάτο συκοφαντία και λαϊκισμό, χτυπά τώρα αναίτια και απροκάλυπτα τον θεσμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Aύριο τι έχει σειρά;» σημειώνει ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Μανιατογιάννης αναφέρει:

Αγαπητοί συνδημότες,

Ο κ. Ντινόπουλος σε φύλλο εφημερίδας του τοπικού Τύπου, με ημερομηνία έκδοσης Ιανουάριος 2021 επιχειρεί για άλλη μια φορά τον «βιασμό» της αλήθειας με ένα δημοσίευμα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με κυρίαρχο σκοπό να εμπεδώσει στους δημότες της πόλης ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι ανίκανοι, σπάταλοι και μηχανορράφοι.

Συγκεκριμένα, τόσο στο πρωτοσέλιδο της όσο και σε σελίδες του προαναφερόμενου φύλλου γίνεται αναφορά στο έργο του δημοτικού φωτισμού με εκφράσεις μεταξύ των άλλων όπως «Ο ακριβότερος έγινε φθηνότερος», «Με μαγικό αλγόριθμο πήρε τη δουλειά αυτός που έδωσε την ακριβότερη προσφορά» «353.488 ευρώ παραπάνω κόστισαν οι λαμπτήρες Led…», «Προσφέροντας τη θηριώδη εξοικονόμηση ενέργειας 85,02% …»,  «… υπογράφτηκε με καθυστέρηση 13 μηνών από την ημερομηνία κατακύρωσής του…» και με κείμενο που προσπαθεί να πείσει ότι κάτι συμβαίνει γύρω από αυτό το θέμα. Τέλος, για την ενίσχυση της άποψης του αυτής ο κ. Ντινόπουλος αναφέρει και μία θεωρία συνομωσίας με την εμπλοκή του επίτιμου δήμαρχου Βριλησσίων κ. Ν. Παπαδόπουλου.

Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς έλεγε ότι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη συκοφαντία είναι να την περιφρονήσεις. Εάν προσπαθήσεις να την αντικρούσεις ή να τη διαψεύσεις, θα σε νικήσει.

Παρά ταύτα η δημοτική αρχή σεβόμενη το δικαίωμά σας στην υπεύθυνη πληροφόρηση σας δίνει την τεκμηριωμένη γνώση για το θέμα αυτό που έχει ως εξής:

  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας (μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας). Είναι το ανώτατο δημοσιονομικό Δικαστήριο.
  • Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του και με βάση τις κείμενες διατάξεις προβλέπεται ότι «στις συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, καθώς και στις συμβάσεις αγοράς ακινήτων, που συνάπτονται από το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα, τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τις δημόσιες επιχειρήσεις ή οργανισμούς, η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των οποίων υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000,00 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας, διενεργείται υποχρεωτικά έλεγχος νομιμότητας, πριν από τη σύναψή τους από κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
  • Αυτή  τη θεσμική υποχρέωση των ΟΤΑ τη γνωρίζουν όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι στα κοινά αλλά και οι νέοι φοιτητές της Νομικής. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Ντινόπουλος, πρώην υπουργός Εσωτερικών, την αγνοεί ή την αποκρύπτει σκόπιμα αφού δεν την αναφέρει πουθενά στα σχετικά κείμενά του.
  • Στο πλαίσιο αυτό της τήρησης των νόμων η δημοτική αρχή, ως όφειλε, έστειλε για έλεγχο νομιμότητας το σχέδιο σύμβασης με τον ανάδοχο.
  • Ο έλεγχος αυτός, πριν την υπογραφή της σύμβασης, αποσκοπεί στη διακρίβωση της νομιμότητας της διαδικασίας σύναψης των δημοσίων συμβάσεων με σκοπό τη διασφάλιση της διαφάνειας, του ελεύθερου ανταγωνισμού και του δημόσιου συμφέροντος.
  • Το ΣΤ’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνέδριου με την υπ’ αριθμό 379/2019 πράξη του στις 18 Νοεμβρίου 2019 δεν προχώρησε στην έκδοση απόφασης και ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία του ελέγχου και τη λήψη οριστικής κρίσης.
  • Το ΣΤ’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνέδριου αφού έλαβε και μελέτησε τα σχετικά έγγραφα και σκέφτηκε κατά νόμο με την υπ αριθμό 473/2019 πράξη του, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, αποφάσισε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης.
  • Το σκεπτικό και το αποτέλεσμα της προαναφερόμενης πράξης κοινοποιήθηκε στον Δήμο Βριλησσίων με το έγγραφο με Α.Π. 7309 / 14/01/2020.
  • Ακολούθησε από τις υπηρεσίες του Δήμου η προβλεπόμενη διαδικασία της υποβολής εκ μέρους του ανάδοχου των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι διαδικασίες του ελέγχου των και τέλος η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.

Αγαπητοί συνδημότες,

Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος  εκ μέρους του κ. Ντινόπουλου ώστε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση να θέλει να στοχεύει, ανυπόστατα και αναίτια, σε πράξεις και πρόσωπα με το προκάλυμμα της αντιπολιτευτικής κριτικής και να «δηλητηριάζει» έτσι την πόλη με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.

Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος εκ μέρους του κ. Ντινόπουλου ώστε να θέλει να παρουσιάσει τη δημοτική αρχή ως υποκινούμενη από ξένα συμφέροντα και ως εχθρό της πόλης με τη χρήση οποιασδήποτε κατηγορίας και συκοφαντικής πληροφορίας που μοιάζει να έχει ανταπόκριση στη συνείδηση του κόσμου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος εκ μέρους του κ. Ντινόπουλου ώστε να θέλει να εμφανίσει έναν θεσμό της δικαιοσύνης, θεσμό όπως είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως «συμμέτοχο»  σε «παιχνίδια» με τη δημοτική αρχή ή τρίτους.

Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος εκ μέρους του κ. Ντινόπουλου ώστε να δημοσιεύει «άρθρα» τέτοιου τύπου που το λιγότερο ως αστήρικτες αθλιότητες μπορεί να χαρακτηριστούν.

Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος εκ μέρους του κ. Ντινόπουλου ώστε να θέλει να πετύχει τώρα την επικοινωνιακή χειραγώγηση της κοινής γνώμης των δημοτών όταν η πλειοψηφία τους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, γνωρίζοντας τα πεπραγμένα του, τον έκρινε αρνητικά.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Όλοι τώρα γνωρίζουμε την αλήθεια. Η δημοτική αρχή, με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά και αφοσίωση στην εφαρμογή των κείμενων διατάξεων έχει ως μοναδική επιλογή να συνεχίσει το έργο της για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και για αυτό δέχεται καθημερινά τις απόψεις σας και την καλόπιστη και δίκαιη κριτική σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet