Ανακοίνωση – καταγγελία για φασιστικές επιθέσεις και βανδαλισμούς σε σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής από τη Δ’ ΕΛΜΕ
Φωτογραφία: alfavita.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση – καταγγελία για φασιστικές επιθέσεις και βανδαλισμούς σε σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής από τη Δ’ ΕΛΜΕ

Η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές στο Ηράκλειο Αττικής και τους βανδαλισμούς, συνοδευόμενους από φασιστικά και ποδοσφαιρικά συνθήματα στους τοίχους, σε σχολείο της πόλης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, το Σάββατο 6 Μαϊου, στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο Αττικής, μετά το τέλος αντιφασιστικής διαδήλωσης, φασιστική ομάδα προσέγγισε, απείλησε, χτύπησε δύο μαθητές και μαχαίρωσαν τον έναν 16χρονο στο πόδι. Μετά από 20 ημέρες, περίπου την Τρίτη 23 προς Τετάρτη 24 Μαϊου, στην ίδια περιοχή η Δ’ ΕΛΜΕ καταγγέλλει και δεύτερο γεγονός βανδαλισμών και φασιστικών συνθημάτων στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

«Η δράση των φασιστοειδών στην περιοχή, με επιθέσεις σε μαθητές, νεολαίους και συνδικαλιστές αποδεικνύει ξεκάθαρα πόσο σθεναρά υπηρετούν το σύστημα. Θέλουν να σπείρουν τον φόβο στις γειτονιές, στους τόπους εργασίας και στα σχολεία. Δεν θα τα καταφέρουν! Θα μας βρουν απέναντί τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της Δ’ ΕΛΜΕ, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Η δημοτική αρχή Ηρακλείου φέρει ευθύνες για τα τελευταία γεγονότα στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Η επιλογή να μην προσλαμβάνονται επιστάτες (ή φύλακες σε 24ωρη βάση) στα σχολεία τα αφήνει απροστάτευτα στο έλεος των φασιστοειδών. Την ίδια στιγμή ο Δήμος Ηρακλείου δαπανά ένα σωρό χρήματα σε ιδιωτική εταιρεία security για να κάνει περιπολίες έξω από τα σχολικά κτήρια τη νύχτα. Η έλλειψη φύλαξης στα σχολικά κτήρια αποτελεί γενικό φαινόμενο σε όλους τους Δήμους. Η χρήση καμερών που προκρίνεται σε ορισμένους δήμους ως οικονομικότερη λύση, πέραν του αντιπαιδαγωγικού χαρακτήρα της διαρκούς επόπτευσης μαθητών και εργαζομένων, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν αποτρέπει και δεν προστατεύει ούτε τα σχολεία ούτε τους μαθητές/ριες μας.

Ως Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, εκτός από την καταδίκη των φαινομένων αυτών, απαιτούμε την πρόσληψη σχολικών φυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας για τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων σε 24ωρη βάση.

Οργανώνουμε παράσταση στον Δήμο Ν. Ηρακλείου την Τετάρτη 31 Μαϊου, στις 2.30μ.μ. και σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε να συμμετέχουν ΣΕΠΕ, Σύλλογοι Γονέων και  Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης η ΕΛΜΕ μας αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων των Δήμων Ηρακλείου Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης  για να μπλοκάρουμε τη δράση των φασιστών στις γειτονιές μας. Προτεινόμενη ημερομηνία η Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο θεατράκι, στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο (η ημερομηνία είναι προτεινόμενη – αν υπάρχουν προτάσεις για διαφορετική ημέρα μπορείτε να στείλετε mail)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet