ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Να επιληφθεί του θέματος με το κυλικείο στον σταθμό ΗΣΑΠ η δημ. αρχή
Κοινωνία

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Να επιληφθεί του θέματος με το κυλικείο στον σταθμό ΗΣΑΠ η δημ. αρχή

Η παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία καλεί τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, να επιληφθεί θέματος που έχει προκύψει με κυλικείο που έχει δημιουργηθεί στις σκάλες του σταθμού του ΗΣΑΠ, το οποίο, σύμφωνα με την παράταξη, καταλαμβάνει δημόσιο χώρο και λόγω του οποίου, η πρόσβαση των πολιτών, ειδικά των ΑμεΑ, στον ανελκυστήρα καθίσταται δυσχερής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης ΑΚΕΠ – Συνεργασία:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε παρεμπιπτόντως το θέμα του κυλικείου που έχει δημιουργηθεί στις σκάλες του σταθμού του ΗΣΑΠ, από την πλευρά της ανόδου του τρένου, απέναντι ακριβώς από το δημαρχείο, σε χώρο που μέχρι πρότινος χρησιμοποείτο για τη στάθμευση ποδηλάτων και για τη διέλευση ΑμεΑ, αλλά και όποιων άλλων ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα. Εξυπακούεται πως η πρόσβαση πλέον, ειδικά των ΑμεΑ, στον ανελκυστήρα καθίσταται δυσχερής.

Σε ότι αφορά το «ιδιοκτησιακό καθεστώς» του εν λόγω χώρου, υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον δήμαρχο ότι πρόκειται για κοινόχρηστο – δημόσιο χώρο.

Δημιουργούνται, βεβαίως, μεγάλα ερωτηματικά πώς μπορεί να καταλαμβάνει ένας ιδιώτης έναν δημόσιο χώρο και να στήνει μια επιχείρηση, χωρίς να έχουν δοθεί οι απαραίτητες προς τούτο άδειες από τον Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλες αργοπορίες και καλούμε τον δήμαρχο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του δημοσίου χώρου και την απόδοσή του προς ελεύθερη χρήση στους πολίτες.

Μετακίνηση στον χώρο κάτωθεν του ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής / φωτό: ΑΚΕΠ – Συνεργασία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet