Γ. Παπαδημητρίου: Να μετατρέψουμε το Ηράκλειο Αττικής σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό προάστιο
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου: Να μετατρέψουμε το Ηράκλειο Αττικής σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό προάστιο

Τα συμπεράσματά του από τη διήμερη επίσκεψή του στον Δήμο Τρικκαίων ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Παπαδημητρίου, καθώς και τις ιδέες που θεωρεί εφαρμόσιμες ώστε να γίνει το Ηράκλειο Αττικής μια «έξυπνη πόλη».

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Γ. Παππαδημητρίου επισημαίνει τα εξής:

Ηράκλειο Μαζί και στη νέα εποχή!
Γ. Παπαδημητρίου: «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να συμπορευθούμε με τις επιταγές της σύγχρονής εποχής και να μετατρέψουμε την πόλη μας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό προάστιο, προς όφελος των δημοτών μας»

Η εξέλιξη ανέκαθεν αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό προόδου ανάπτυξης και ειδικότερα όταν λάμβανε χώρα προς όφελος των πολιτών.

Για τον δημοτικό μας συνδυασμό η εξέλιξη αποτελεί το εφαλτήριο για ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις και πάντα με κατεύθυνση και στόχο την αμεσότερη, ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία ως προτεραιότητα, η παράταξή μας επισκέφθηκε το διήμερο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2019 τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, και την πόλη των Τρικάλων, την πρώτη «έξυπνη πόλη» (smart city) της Ελλάδας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Οι έξυπνες πόλεις -ως τέτοιες ορίζουμε όσες αξιοποιούν την τεχνολογία για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να γίνουν πιο λειτουργικές- κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος σε όλο τον κόσμο. 

Δεν θα μπορούσαμε επομένως, ως αυτοδιοικητική παράταξη που σέβεται τους δημότες και αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να μην αντλήσουμε ιδέες και να μην υιοθετήσουμε καλές πρακτικές ώστε να καταστήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο.

Στο πλαίσιο, της επίσκεψης μας στον Δήμο Τρικκαίων μερικές από τις καινοτόμες ιδέες που θεωρούμε ότι θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα του Δήμου μας και κατά συνέπεια θα αντικατοπτρίζεται και στη ζωή των δημοτών μας είναι:

  1. Τα ηλεκτρικά αμαξίδια με μηδενικούς ρύπους (Eco friendly).
  2. Smart Farming- Έξυπνη παραλλαγή – αισθητήρες υγρασίας, στις λωρίδες πρασίνου και γενικά πράσινα σημεία του Δήμου, ώστε να γίνεται το πότισμα σε βέλτιστους χρόνους.
  3. Αισθητήρες σημειακών θέσεων parking σε κεντρικούς δρόμους, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται σε Η/Υ, πόσες θέσεις είναι παρανόμως ή νομίμως κατειλημμένες.
  4. Δωρεάν ασύρματο Wi-Fi δίκτυο στο μεγαλύτερο γεωγραφικό μέρος του Ηρακλείου Αττικής.
  5. Καταγραφή με GiS όλων των επισκευών και παρεμβάσεων του Δήμου.
  6. Επισκευές παιδικών χαρών με ειδικό όχημα, το οποίο θα καταγράφει την εκάστοτε ζημιά και θα την επιδιορθώνει άμεσα.

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να συμπορευθούμε με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής και να μετατρέψουμε την πόλη μας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό προάστιο, προς όφελος των δημοτών μας. Το αξίζει αυτή η πόλη, το αξίζουν οι νέοι άνθρωποι της και το αξίζουν και όσοι βρίσκονται στις ηλικίες κατά τις οποίες ο Δήμος πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό αρωγό στην αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet