Εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο Αττικής Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο Αττικής Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Παραδόθηκε και επίσημα το νέο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ηρακλείου Αττικής στους καθηγητές και τα παιδιά όλης της Αττικής. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και η διευθύντρια του Εργαστηρίου, Κωστούλα Σιελούλη, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών, μακαριότατου Ιερώνυμου, και του μητροπολίτη Ν. Ιώνιας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Το νέο σχολικό συγκρότημα –στο οποίο εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα– διαθέτει σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, υπαίθριους χώρους κ.τ.λ.) προκειμένου να παρέχονται στα παιδιά με αναπηρία οι καλύτερες δυνατές συνθήκες φοίτησης, ώστε, μαθαίνοντας διάφορες τέχνες, να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία, μακριά από την αποξένωση, μακριά από τον αποκλεισμό.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, τόνισε:

«Το σχολείο, που με τόση υπερηφάνεια και τιμή εγκαινιάζουμε σήμερα, έρχεται να ολοκληρώσει τις δομές παιδείας προς τα παιδιά με αναπηρίες εδώ στο Ηράκλειο Αττικής.

»Μετά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο που λειτουργούν εδώ στο Ηράκλειο, φιλοξενώντας περίπου 50 παιδιά, η πόλη μας διαθέτει πλέον όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Συναισθανόμαστε το χρέος μας σ΄ αυτή την ομάδα πληθυσμού, κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ενταξιακή εκπαιδευτική πολιτική, ενισχύοντας τις δράσεις συνεκπαίδευσης, τις γενικές και ειδικές δομές ένταξης και ενσωμάτωσης μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής».

«Χρειάστηκε να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας πολλοί για να γίνει πραγματικότητα αυτό το μεγάλο έργο, το νέο σπίτι για τα παιδιά», σχολίασε στο δικό της μήνυμα η διευθύντρια Εργαστηρίου, Κωστούλα Σιελούλη, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα, ο διευθυντής Ειδικής Αγωγής, Παναγιώτης Κασσιανός, μεταφέροντας, παράλληλα, το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, υποσχέθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μεγαλύτερη βοήθεια στα ειδικά σχολεία, ξεκινώντας από τη στελέχωση των μονάδων με μόνιμο προσωπικό.

Από τη μεριά του ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε μαθητές και καθηγητές. «Σας ευχαριστούμε όλους πολύ. Σας οφείλουμε πολλά για το γεγονός ότι κρατάτε αυτά τα παιδιά ενεργά, τα βοηθάτε να γίνουν κομμάτια της κοινωνίας. Το έργο σας είναι αξιοθαύμαστο», ήταν το μήνυμα του Μακαριότατου.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν: ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, η βουλευτής Β΄ Αθηνών από το Ποτάμι Ντενίζ Κλαυδιανού, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Αιμιλία Τζίβα, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Ράπτη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Θανάσης Φαλούκας, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, Θανάσης Ανδρώνης, ο σχολικός σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Γιώργος Τζίμας, το μέλος του Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ Θανάσης Παλάντζας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ, Πέτρος Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, Γιώργος Πέτρου, οι αντιδήμαρχοι, Νίκος Σπυρόπουλος, Μαρία Παντερή, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Φίλανδρος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Μαριάννα Ζούρου, Δέσποινα Αϊβατίδου-Ποριώτου, Γιώργος Οικονομιδής, Ηλίας Μοσχονάς, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Χρύσα Αγγελοπούλου και Αντώνης Καρανικόλας, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου, Μαίρη Αρώνη και Δημήτρης Κεϊμπίνος, οι πρόεδροι των δύο δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και Κωνσταντίνος Πέτσας, ο τέως δήμαρχος, Παντελής Βλασσόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, Μαίρη Ζούνη, Ηλίας Χαλκής και Πάνος Σπηλιώπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου, και η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet