Με το βλέμμα στο Προσφυγικό η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Με το βλέμμα στο Προσφυγικό η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Ηράκλειο Αττικής

Στο επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα του Προσφυγικού -με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας- είναι αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με καλεσμένους όλα τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», παρουσιάζουν το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη «Μελάκ, μόνος» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 17:30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Παρουσίαση του βιβλίου «Μελάκ, μόνος» στο Ηράκλειο Αττικής

Το βιβλίο, το οποίο μιλά για τον σκληρό αγώνα ζωής και επιβίωσης ενός προσφυγόπουλου, θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας, Αργυρώ Πιπίνη, συνοδευόμενη από τον εικονογράφο του, Αχιλλέα Ραζή, οι οποίοι θα μιλήσουν για το προσφυγικό με αληθινά γεγονότα για τη δύσβατη πορεία ανθρώπων διαφόρων λαών.

Παράλληλα, τα παιδιά του προγράμματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Το εργαστήρι μας στη Βιβλιοθήκη» θα δώσουν ζωή με τα μουσικοθεατρικά τους παιχνίδια στις σελίδες του βιβλίου, τις οποίες θα αναγνώσει η Ελένη Χιωτάκη (καλλιτεχνική επιμέλεια), πλαισιωμένη από τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό της θεατρολόγου Σοφίας Θεοδωροπούλου και με τη συνοδεία κανονακίου από τη μαθήτρια της Β΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης Γεωργία Σφέτσιου.

Την εκδήλωση θα «ντύσει» με νότες η αραβική μουσική του Nabil, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν γεύσεις από την κουζίνα των προσφύγων, στην παράλληλη δράση γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τον «Κήπο της Εδέμ».

Στο περιθώριο, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου σχετικά με το προσφυγικό από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο».

«Με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη γίνεται ένα πραγματικό σημείο πολιτισμού και συνάντησης διαφορετικών κόσμων, ένα σημείο ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, σκέψεων και αισθημάτων, για ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με όπλο την Παιδεία σε κάθε της μορφή» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet