Σε «Κοινωνική Συμμαχία» για την πόλη προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Σε «Κοινωνική Συμμαχία» για την πόλη προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την «Κοινωνική Συμμαχία», το ολοκληρωμένο πλάνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση των συνθηκών που δημιούργησε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και εκείνες που θα δημιουργήσει ένα τυχόν επόμενο κύμα στο μέλλον, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020.

Μέσα από τη σύμπραξη, τη συνεργασία, τη «Συμμαχία» Δήμου – κατοίκων – εμπορικού κόσμου, η δημοτική αρχή θέλει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων που θα θωρακίσει περαιτέρω τη Δημόσια Υγεία, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αδύναμους και θα τονώσει την οικονομία του Ηρακλείου, τον επιχειρηματικό δηλαδή κόσμο, στην επανέναρξη της δραστηριότητάς του.

Στο κομμάτι της θωράκισης της Δημόσιας Υγείας και της στήριξης των ευπαθών ομάδων, ο δήμαρχος προτάσσει την δημιουργία μηχανισμού πρόληψης και επέμβασης, «μια βέλτιστη εικόνα της αντίδρασης που έβγαλε ο Δήμος κατά την περίοδο της έξαρσης του ιού στην χώρα μας, αντίδραση που έπιασε τόπο», όπως είπε ο Νίκος Μπάμπαλος, προσθέτοντας ότι «το Ηράκλειο έμεινε χαμηλά, εάν όχι εκτός, στις λίστες με τα κρούσματα».

Για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, η «Κοινωνική Συμμαχία» προβλέπει σειρά από πρωτοβουλίες, παροχές και συμπράξεις, που σκοπό έχουν να τονώσουν την εμπορικότητα, να βοηθήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο να ξαναβρεί τα πατήματά του. Αυτές εκτείνονται από έργα που θα συνεχίσουν τις αναπλάσεις στο Ηράκλειο, φοροαπαλλαγές για τα καταστήματα που επλήγησαν στην κρίση, μέχρι ευκαιρίες για διαφήμιση στα δημοτικά Μέσα, κυρίως στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94FM.

Ο Νίκος Μπάμπαλος απηύθυνε κάλεσμα σε «όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης να συμμετέχουν στον διάλογο που ανοίγει η δημοτική αρχή και, εάν συμφωνούν, να γίνουν μέρος της Κοινωνικής Συμμαχίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet