Ηράκλειο Αττικής: Σαφής και ομόφωνη καταδίκη των φασιστών από το Δημοτικό Συμβούλιο
Κοινωνία

Ηράκλειο Αττικής: Σαφής και ομόφωνη καταδίκη των φασιστών από το Δημοτικό Συμβούλιο

Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει την φασιστική επίθεση βίας που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στον Δήμο.

Το κείμενο του ψηφίσματος:

Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτίθενται. Ένας χρόνος από την καταδίκη της φασιστικής ναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» συνεχίζεται η δράση όλων των φασιστικών εγκληματικών οργανώσεων, αποδεικνύοντας ότι ο φασισμός είναι εδώ. Η πρόσφατη καταδίκη της ηγετικής ομάδας της δεν αρκεί για να ξεμπερδέψουμε με το τέρας του φασισμού. Οι ιδέες τους προέρχονται από την πιο σκοτεινή ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, με άμεσο σκοπό να σπείρει το μίσος και τη μισαλλοδοξία στη συνείδηση της νέας γενιάς και του λαού μας.

Η επίθεση φασιστών–ναζιστών στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση μελών  της ΚΕΕΡΦΑ στην κεντρική πλατεία του Δήμου μας έρχονται  ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων  σε σχολεία της Σταυρούπολης, Ευόσμου  σε φοιτητές και στην πλατεία της Ηλιούπολης της Θεσσαλονίκης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που εκείνη την ώρα μοίραζαν ανακοινώσεις. Οι επιθέσεις αυτές  τις τελευταίες ημέρες αποτελούν επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας, που αντιδρά αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο που δεν σιωπά για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

Η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που διαχρονικά  αναπαράγεται, βοηθά τη δράση και την ανάπτυξη των ναζιστικών συμμοριών, που με όπλα, μαχαίρια, αλυσίδες, επιτίθενται σε  πλατείες την ώρα που είναι γεμάτες από παιδιά, συνταξιούχους, εργαζόμενους, αποδεικνύοντας για μια άλλη φορά πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει τις επιθέσεις των φασιστών και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών, να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους και να μεριμνήσει για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει τα ναζιστικά απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υψώνει  ασπίδα Δημοκρατίας απέναντι στα τάγματα εφόδου που ξεπετάγονται σε κάθε γειτονιά και πρωτοστατεί στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού φαινομένου.

Ο φασισμός έχει ονοματεπώνυμο και σε καμία περίπτωση δεν εξισώνονται οι φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα και οι θύτες με τα θύματά τους.

Καλούμε τον Ηρακλείωτικο λαό να απομονώσει τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet