Περίπου 500 δρομείς στον ημιμαραθώνιο Διονύσου – Κηφισιάς
Αθλητισμός

Περίπου 500 δρομείς στον ημιμαραθώνιο Διονύσου – Κηφισιάς

Τα ίχνη του «θηρίου» έφτασαν στον… τερματισμό τους, οδηγώντας παράλληλα και τους περίπου 500 δρομείς στην ολοκλήρωση του δρομικού αγώνα που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς. Τόσο ο ημιμαραθώνιος όσο και τα 5 χιλιόμετρα, ο παιδικός αγώνας, αλλά και ο αγώνας για ΑμεΑ συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των αθλούμενων που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε μία διοργάνωση-γέφυρα του χθες με το σήμερα. Τα αποτυπώματα του σιδηροδρόμου που μετέφερε το πεντελικό μάρμαρο από τον Διόνυσο στη Νέα Ερυθραία, και στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στον πρώτο ατμοκίνητο προαστιακό της Αττικής, αποτέλεσαν τον ιδιαίτερο οδηγό για τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας τέλεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το τμήμα «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού», ενώ η δράση εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα άθλησης «BEACTIVE», μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το κοινωνικό αποτύπωμα της διοργάνωσης συνδέθηκε με το «Χαμόγελο του Παιδιού», με τους διοργανωτές να προσφέρουν μέρος των εσόδων αλλά και τον κόσμο να ενισχύει τον Οργανισμό αγοράζοντας είδη από τα περίπτερα που είχαν στηθεί σε κομβικά σημεία των διαδρομών. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος έδωσε «το παρών», δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος για τη συνεργασία.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του ημιμαραθωνίου, των 5 χιλιομέτρων, ο παιδικός αλλά και ο αγώνας ΑμεΑ με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν, τον συνδιοργανωτή, δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, το υπουργείο Τουρισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που συνέβαλαν και αυτοί στη διοργάνωση. Δώσαμε και το κοινωνικό στίγμα με τον αγώνα να γίνεται για καλό σκοπό για να βοηθήσουμε όλοι το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Ο κόσμος θέλει και χρειάζεται τέτοιες εκδηλώσεις και διοργανώσεις, εξάλλου… νους υγιής εν σώματι υγιή. Έχει μπει για τα καλά ο αθλητισμός στη ζωή μας και βέβαια αυτό πρέπει να το δείξουμε και εμείς ως Δημοτική αρχή και να το διαδώσουμε στους πολίτες μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε:

«Ήταν μια πολυσήμαντη διοργάνωση δρόμων με μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου που έστειλε τα εξής μηνύματα: Την αξία της συνεργασίας και πώς επιτυγχάνονται οι δύσκολες προκλήσεις ευκολότερα με τη συνεργασία δύο γειτονικών κι αγαπημένων Δήμων. Την επιθυμία μας για την επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς βορειότερα σε μία Βόρεια Αττική που έχει κυριολεκτικά ξεχαστεί από μεγάλα έργα υποδομής. Την κοινωνική αλληλεγγύη σε μια οργάνωση που σώζει παιδιά και είναι στην καρδιά όλων μας όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού” -και ευχαριστώ τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο για τη συνεργασία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το υπουργείο Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την εταιρεία “All about running”.

Στον σπουδαίο αγώνα παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, όπως και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη.

Στον ημιμαραθώνιο αντρών πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Λινάρδος (1.15.58), δεύτερος ο Θανάσης Καρβουνιάρης (1.21.42) και τρίτος ο Χριστόφορος Γεωργακόπουλος (1.22.24). Στον Ημιμαραθωνιο γυναικών νικήτρια ήταν η Ρένα Καβακοπούλου (1.36.19), δεύτερη τερμάτισε η Λουκία Δούση (1.49.39) και τρίτη η Ursula Rajczak (1.54.42).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet