Δήμος Κηφισιάς – Δήμος Διονύσου: Τρέχοντας στα ίχνη του… «θηρίου» για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Αθλητισμός

Δήμος Κηφισιάς – Δήμος Διονύσου: Τρέχοντας στα ίχνη του… «θηρίου» για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου Διονύσου-Κηφισιάς που θα διεξαχθεί στους δύο όμορους Δήμους την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Για τον σπουδαίο αγώνα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, των δύο δημάρχων, Διονύσου και Κηφισιάς Γιάννη Καλαφατέλη και Γιώργου Θωμάκου, και του προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη τόνισε:

«Πρόκειται για μια διοργάνωση με πολλαπλά μηνύματα και αποτυπώματα. Ο λόγος για τον οποίο -εκτός των άλλω-ν έχουμε αγκαλιάσει τον αγώνα είναι γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη δύναμη για την Ελλάδα. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό για αυτήν την διοργάνωση που γίνεται, όπως και αντίστοιχες στην Ελλάδα και στέφονται μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Δίνω μεγάλη σημασία στη συμμετοχή των νέων παιδιών, πιστεύω πολύ στη διάσταση της ενσωμάτωσης, ειδικά των νεότερων γενιών σε κάθε Δήμο, όπως επίσης και τη συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία- αυτό το ένα χιλιόμετρο με αμαξίδιο με έχει αγγίξει πάρα πολύ!»

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ανέφερε:

«Καλώ τους πολίτες να λάβουν μέρος στον αγώνα, ώστε να αθληθούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να πληροφορηθούν για την παλιά σιδηροδρομική γραμμή που λειτουργούσε πριν από πολλά χρόνια και συνέδεε, εκτός των άλλων, τον Διόνυσο με την Κηφισιά. Να έρθουν όμως και για την κοινωνική αλληλεγγύη, σ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε με τόσα αποτροπιαστικά συμβάντα, ώστε να βάλουμε όλοι μαζί το δικό μας λιθαράκι και κοινωνικό αποτύπωμα. Να έρθουν για να ενισχύσουν τον σημαντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό “Το χαμόγελο του Παιδιού”. Ο αγώνας δεν αποτελεί μια απλή αθλητική διοργάνωση αποτελεί μια ξεχωριστή εκδήλωση δυο όμορων Δήμων οι οποία είναι προσανατολισμένη στην ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη και βέβαια επιδιώκει να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη και την ιστορία των πόλεών μας.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:

«Είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση,, πολύ πρωτότυπη με αυτήν την σύνδεση που αφορά τους Δήμους μας και το “Θηρίο”, τον πρώτο σιδηρόδρομο. Κάθε ευκαιρία τέτοια που μας δίνεται για δημόσια γεγονότα και μάλιστα με συνέργειες πρέπει να την αξιοπιούμε. Η ουσία είναι ο αθλητισμός, είναι η προσφορά, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και το κοινωνικό όφελος. Ο Δήμος Κηφισιάς αγαπά και μάχεται για τον μαζικό αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμό αυτού του είδους οδηγεί σε μια καλύτερη κοινωνία, ο σχολικός, ο παιδικός αθλητισμός. Χαιρόμαστε που στην επιλογή της διοργάνωσης της Κυριακής υπάρχει αγώνας για τα παιδιά και φυσικά για τα ΑμεΑ. “Το χαμόγελο του παιδιού” και ο πρόεδρός του Κ. Γιαννόπουλος επιτελεί σωτήριο έργο και βρίσκεται στην καρδιά όλων μας».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γαννόπουλος είπε:

«Δεν αναφερόμαστε στο πώς μπορεί να βοηθηθεί το «Χαμόγελο» πρακτικά και ουσιαστικά με αυτήν την εκδήλωση, αλλά στο πώς μας δίνεται η ευκαιρία να ενώσουμε δυνάμεις, μιλώντας και συμμετέχοντας σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά του κατοίκους, τους πολίτες της περιοχής, αλλά αφορά και την κοινωνία γενικότερα. Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση των Δήμων, όπως και στη διάθεση του αγώνα συμμετέχοντας με τον τρόπο μας. Ευχαριστώ που τιμήσατε “το Χαμόγελο του Παιδιού” που καλύπτει και στηρίζει 45.000 παιδιά κάθε χρόνο».

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Διοργανώσεων Δήμου Διονύσου Παναγής Λουκάτος, ο αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης, ο διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο μαραθωνοδρόμος και τεχνικός διευθυντής του αγώνα Νίκος Πολιάς.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό αποτύπωμα είναι έντονο, καθώς η διοργάνωση υποστηρίζει τους σκοπούς και τις δράσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Μάλιστα για την ενίσχυση του οργανισμού θα υπάρχουν σημεία ενημέρωσης και BAZAR με είδη του, στα σημεία εκκίνησης σε Διόνυσο και Κηφισιά.

Το πρόγραμμα του αγώνα που… βαδίζει στα ίχνη του «Θηρίου», του πρώτου ατμοκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας περιλαμβάνει εκτός του ημιμαραθωνίου, αγώνα 5 χλμ., αγώνα παιδιών 1,5 χλμ αλλά και αγώνα ΑμεΑ με αμαξίδιο.

Εκτός του υπουργείου Τουρισμού, την αιγίδα του στον αγώνα έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το τμήμα «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού», ενώ η δράση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα άθλησης «BEACTIVE», μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet