Ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτήρια της Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας
Ποιότητα Ζωής

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτήρια της Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας

Συνεχίζει τις σημαντικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στη Νέα Ερυθραία, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ», συνολικού προϋπολογισμού 762.000,00 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε μια σειρά έργων που ήδη υλοποιούνται σε πέντε δημοτικά κτήρια: το πρώην δημαρχείο, τα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο, το Πνευματικό Κέντρο (ΚΕΜΜΕ) και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, αλλά και να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότεροι πόροι προς όφελος των δημοτών.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι ακόλουθες εργασίες:

  • Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου και τοποθέτηση ειδικών θερμομονωτικών τζαμιών στα κτήρια των 2ου 3ου Δημοτικών Σχολείων και του πρώην δημαρχείου Ν. Ερυθραίας.
  • Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στο κέλυφος των κτηρίων του Γυμνασίου και του πρώην δημαρχείου Νέας Ερυθραίας.

Οι υπόλοιπες εργασίες, όπως θερμομονώσεις δωμάτων, αντικατάστασεις λεβήτων/καυστήρων με φυσικό αέριο και σύνδεσεις με το δίκτυο Φ/Α, τοποθετήσεις αισθητήρων φωτισμού κ.ά., θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Με την ολοκλήρωση των έργων κάθε κτήριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 32% σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας πριν τις παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, ο τελευταίος, με συντονισμένες ενέργειες και με παρουσίαση της προόδου σε σχέση µε τις κύριες συµβάσεις, απέφυγε την απένταξη των παραπάνω έργων  όπως σημειώθηκε σε 52 Δήμους της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet