Δήμος:  Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας
Κοινωνία

Δήμος: Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας

Μετά την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, λόγω προβλημάτων που παρουσιάζονται στο κτήριο (βλέπε δημοσίευμα Αποχή από τα μαθήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας) ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες της διοίκησης αναφορικά με την ασφάλεια και καταλληλότητα του κτηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ερυθραίας είναι ένα ιστορικό κτήριο το οποίο θεμελιώθηκε το 1930 και ένα δεύτερο μέρος του σχολικού κτηρίου το 1973.

Η νέα διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν διαβρώσεις και πτώση επιχρισμάτων, προέβη σε σημαντικές εργασίες στο σχολείο. Τα προβλήματα στο σχολείο εμφανίστηκαν λόγω της παλαιότητας και της πλήρους έλλειψης συντήρησης όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο Έλεγχος Στατικής Επάρκειας των κτηριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, ο οποίος είναι ο τέταρτος έλεγχος που γίνεται στο σχολείο μέσα σε λίγους μήνες. Για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής ενημερώνονται πάντα εγγράφως, άμεσα, οι αρμόδιοι φορείς.

Μέσα σε λίγους μήνες έχουμε προβεί σε επισκευές και αποκαταστάσεις στο σχολείο, όπως νέα μόνωση στο παλαιό κτήριο, κατεδάφιση του Γυμναστηρίου που είχε κριθεί ακατάλληλο, θερμογραφία, έλεγχο με δοκιμαστικές κρούσεις καθώς και επισκευή εξωτερικής κολώνας.

Τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για το σχολείο έχουν ληφθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2015. Επίσης η Πολεοδομία Κηφισιάς εξέδωσε βεβαίωση καταλληλότητας τον Μάρτιο του 2015.

Η Έκθεση Ελέγχου Στατικής Επάρκειας των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, παρελήφθη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και στα συμπεράσματά της προτείνει επεμβάσεις ενίσχυσης στα κτήρια, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί από τον Φεβρουάριο 2015 με τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Η ανωτέρω Έκθεση, διαβιβάστηκε κατ΄ επειγόντως στην Υπηρεσία Δόμησης – Τμήμα Αυθαιρέτων & Επικινδύνων του Δήμου Νέας Ιωνίας – ως αρμοδία, προκειμένου να αποφανθεί για την καταλληλότητα των σχολικών κτηρίων.

Μόλις λάβουμε την απάντηση της ανωτέρω υπηρεσίας θα ενημερώσουμε αμέσως την κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet