Βροντερό «ΟΧΙ» στα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο
Κοινωνία

Βροντερό «ΟΧΙ» στα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Kάτοικοι και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό «παρών» την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Δήμοι Κηφισιάς και  Διονύσου, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Με  επικεφαλής τους δημάρχους, Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, και Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, οι πολίτες εξέφρασαν με πανό και συνθήματα τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη απαίτησή τους, για αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης και του σχετικού νόμου, ώστε να υπάρξει μόνιμη απαλλαγή των δύο περιοχών από το ενδεχόμενο εγκατάστασης οιουδήποτε είδους διοδίων.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος, στην ομιλία του τόνισε: «Απαιτούμε ο τόπος μας να παραμείνει καθαρός και ελεύθερος από διόδια, όπως και αν τα βαφτίζουν, όπως και αν τα μεταμορφώνουν. Είτε είναι μπάρα, είτε ηλεκτρονικό ή δορυφορικό μάτι. Η υποβάθμιση των γειτονιών μας είναι δεδομένη. Η διέλευση χιλιάδων οδηγών μέσα από το ακατάλληλο εσωτερικό οδικό δίκτυο θα επιφέρει περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή υποβάθμιση. Οι απαλλαγές που ανακοινώνονται δεν έχουν καμία ισχύ, είναι άκυρες, αν δεν νομοθετηθούν».

Ο κ. Θωμάκος υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο αγώνας των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου είναι ένας γνήσιος κοινωνικός αγώνας, του απλού πολίτη».

O δήμαρχος Διονύσου, Δ. Ζαμάνης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μία δυσβάστακτη και άδικη σύμβαση που υπογράφτηκε το 2007 και τροποποιήθηκε το 2013. Θέλουμε να αλλαχτεί, θέλουμε να τροποποιηθεί, ώστε να μην υποστούμε τις τεράστιες κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από την τοποθέτηση των διοδίων. Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητα της εθνικής οδού, έξω από τα σπίτια μας. Θέλουμε ένα ασφαλές και συνεχόμενο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Θέλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας».

Ο κ. Ζαμάνης επεσήμανε ότι «οι δύο Δήμοι χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν, ήδη, αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που μετατρέπει την εθνική οδό, στα όρια των δύο δήμων και εντός του αστικού ιστού, σε κλειστό αυτοκινητόδρομο».

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα, αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής, Δ. Μανδάλακας, εκφράζοντας με τη σειρά τους το κοινό αίτημα να μην τοποθετηθούν διόδια στους δύο κόμβους.

Χαιρετισμό επίσης, εκ μέρους της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, ενώ αναγνώσθηκε και μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου. Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι και μέλη φορέων και συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet