Γ. Θωμάκος: Είμαστε ενάντια σε λατομικές εργασίες στο Πεντελικό
Φωτογραφία: Νίκος Φάλαγγας
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Είμαστε ενάντια σε λατομικές εργασίες στο Πεντελικό

Με αφορμή τη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (25/2/2022) για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τονίζει:

«Ενιαία είναι η θέση του Δήμου Κηφισιάς και των όμορων Δήμων Διονύσου και Πεντέλης, καθώς και του ΣΠΑΠ, για τη μη λειτουργία νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό όρος.

Η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση – χαρτογράφηση. στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων μάς βρίσκει αντίθετους.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία του Ιερού Βουνού και του περιβάλλοντος. Εργαζόμαστε έτσι ώστε τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πεντέλης να αξιοποιηθούν πολιτιστικά και να προσφέρουν νέες προοπτικές επιχειρηματικής- τουριστικής δράσης στις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε τους Δήμους μας και το τραυματισμένο βουνό της Πεντέλης από λατομεία και πυρκαγιές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet