Δραστήρια η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Δραστήρια η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς τα τέσσερα τελευταία χρόνια διαθέτει μια ιδιαίτερα ενεργή Επιτροπή Ζωοφιλίας η οποία κάνει πράξη την αγάπη προς τα ζώα.

Η κ. Τερέζα Χλωρακιώτη, πρόεδρος της Επιτροπής, οι συνεργάτες και οι εθελοντές αντιμετωπίζουν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς ενισχύεται από τον Δήμο, αλλά και από προσφορές εθελοντών και συντονίζει όλο το έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Επιτροπή διαμορφώνουν από κοινού το πρόγραμμα για την προαγωγή της υπεύθυνης διαχείρισης και της ευζωίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Κηφισιάς.

Ορισμένες από τις δράσεις που υλοποιεί η Επιτροπή Ζωοφιλίας είναι, όπως σημειώνονται σε ανακοίνωση του Δήμου, οι εξής:

Υιοθεσίες αδέσποτων (Puppy Day)

Μια σημαντική δραστηριότητα της Επιτροπής Ζωοφιλίας είναι η καθιέρωση των Σαββατιάτικων «Puppy Day», που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2014.

Σκοπός της δράσης είναι τα άστεγα τετράποδα, μέσω της προβολής τους, να αποκτούν μια ζεστή αγκαλιά, μια δική τους στέγη.

Ήδη, μέσω του προγράμματος υιοθετήθηκαν περισσότερα από 320 σκυλιά από πολίτες και απολαμβάνουν πια την ανθρώπινη ζεστασιά και φροντίδα.

Δομές προσωρινής παραμονής

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει δημιουργήσει τέσσερις μικρές δομές προσωρινής παραμονής ζώων και έχει πιστώσει στον προϋπολογισμό σχετικά κονδύλια για τη φιλοξενία τους .

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

Ο Δήμος Κηφισιάς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα των αδέσποτων ζώων. Η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς συνεργάζεται με δίκτυα  εθελοντών φιλόζωων και πραγματοποιεί σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet