Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στον Δήμο Κηφισιάς

Πάνω από 2.500 χιλιάδες κόσμου προσήλθε στο πάρκο «Α. Παπανδρέου» στη Νέα Ερυθραία την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τον Δήμο Κηφισιάς. Οι δημότες, κι όχι μόνο, έγιναν όλοι μια παρέα και γιόρτασαν τα παραδοσιακά Κούλουμα στον Δήμο.

Από νωρίς βρέθηκε στο πάρκο και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος διασκέδασε μαζί με τους πολίτες. Ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Σαρακοστή» και ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν για την άψογη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τους χορηγούς, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό του προέδρου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέα Κουρέπη, με το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Δήμου, υπό τη διδασκαλία της Δέσποινας Σκέρλου.

Στα παραδοσιακά κούλουμα την τιμητική τους είχαν οι λαγάνες, η πατροπαράδοτη φασολάδα, ο χαλβάς, ταραμοσαλάτα κι άλλα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως ρεβύθια, φασολάδα κι άφθονο κρασί.

Την εορταστική διάθεση του κόσμου ανέβασε η παρουσία του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Μαργαρίτη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής, με την ιδιαίτερη λαϊκή φωνή, διασκέδασε με τις επιτυχίες του, παλιές και καινούργιες, τον κόσμο, μεταδίδοντας κέφι, χαρά και αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι. Μαζί του ήταν οι νέοι ταλαντούχοι τραγουδιστές Βασιλική Μπέλλου και Πέτρος Σκάρος.

Στη γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα παρευρέθηκαν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Την εκδήλωση οργάνωσε το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού, που μερίμνησε και για τους μικρούς επισκέπετες του πάρκου, καθώς animateurs και ξυλοπόδαρος ανέλαβαν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά. Νωρίτερα, τα παιδιά είχαν πετάξει τους χαρταετούς τους γεμίζοντας χρώματα το πάρκο «Α. Παπανδρέου».

Ο Δήμος, μέσω της ανακοίνωσής του, ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: Υπογραφή Στεργίου, Βενέτης,  Fix Hellas, Fix Άνευ, Απολλώνιον (bakery-patisserie), Super Market Δημήτριος Θανόπουλος, Κτήμα Νικολέλη, Ούζο Πλωμαρίου (Ισιδώρου Αρβανίτου), Το Χωριάτικο (o φούρνος της γειτονιάς), Παραδοσιακό (Δημ. Εμμ. Ανδρεαδάκης), Αρτόπολις, «Αλεξάνδρεια», Ψαράκια & Θαλασσινά, Yellow, Oki Doki… και όλα καλά και Παλίρροια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet