Στη δράση «Κηφισοπαιχνιδίσματα» μετείχε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Στη δράση «Κηφισοπαιχνιδίσματα» μετείχε το Κ.Π. «Προνόη»

Το περίπτερο του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» που τοποθετήθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στο Άλσος Κηφισιάς, για τη δράση «Κηφισοπαιχνιδίσματα» υποδέχθηκε και φέτος τους μικρούς φίλους της δράσης και τους γονείς τους.

Η φετινή δράση του Κέντρου είχε τον τίτλο «Γίνε ο ήρωας σου…». Τα παιδιά αναζητούν μέσα από τη ζωγραφική τη δική τους δύναμη, «special power», με άλλα λόγια τι είναι αυτό που κάνουν πιο καλά, ποιο είναι το δυνατό τους σημείο, ποια είναι η δική τους ικανότητα.

Όπως ενημερώνει το Κέντρο «Προνόη»: «Κατά τη συμμετοχή τους στη δράση τα παιδιά προσκαλούνταν να κατασκευάσουν τη μάσκα του ηρώα που τους ταιριάζει και στη συνέχεια μέσα από τη συζήτηση με τους εθελοντές να βρουν τη… δύναμη τους. Όταν η  μάσκα τους ήταν έτοιμη, λάμβαναν έναν έπαινο με το όνομα και με τη δύναμή τους στα χέρια και φορώντας τη μαγική μπέρτα ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν από τους περήφανους γονείς, για τον μικρό τους προσωπικό ήρωα, υπό το θερμό χειροκρότημα των ενθουσιωδών εθελοντών. Ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τη δύναμή τους ένιωθαν έτοιμοι να εξερευνήσουν τη νέα πόλη που τους καλεί. Νιώθοντας χαρά και αυτοπεποίθηση οι μικροί μας υπερήρωες έφευγαν ικανοποιημένοι και περήφανοι με τους γονείς τους που είχαν ζήσει μια τόσο όμορφη εμπειρία».

Οι εθελοντές σε συνεργασία με τα στελέχη της επιστημονικής ομάδας έχτισαν την ΠΡΟΝΟΗ-city. Πατώντας  στα θεμέλια της εμπιστοσύνης, του σεβασμού, της αυτοβοήθειας, της συμμετοχής και της αποδοχής αγκάλιασαν τους μικρούς ήρωες με τις μαγικές δυνάμεις ολοκληρώνοντας με επιτυχία άλλη μια ουσιαστική δράση του Κ.Π. «Προνόη».

Η πρόεδρος με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου, τα επιστημονικά στελέχη και τους εθελοντές δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet