Συμμετοχή Κ.Π. «Προνόη» στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ASAP
Κοινωνία

Συμμετοχή Κ.Π. «Προνόη» στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ASAP

Στη Λισαβόνα, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τη Χρήση Ουσιών EMCDDA, πραγματοποιήθηκε από τις 24 ως τις 26 Σεπτεμβρίου 2019, η πρώτη εκπαίδευση των master trainers στο «Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη» (EUPC). Η εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχε το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ASAP training for quality in prevention», το οποίο αποτελεί μια διακρατική προσπάθεια για την προώθηση της ποιότητας και της επιστημονικής τεκμηρίωσης στον τομέα της πρόληψης. Έχει διετή διάρκεια (2019-2020) και συμμετέχουν 11 φορείς από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Στην εκπαίδευση των master trainers συμμετείχαν 29 ειδικοί της πρόληψης από 11 χώρες, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησαν η κ. Ιουλία Μπάφη, υπεύθυνη του Τομέα Μείωσης της Ζήτησης ΕΚΤΕΠΝ/ΕΠΙΨΥ, η κ. Έφη Γεωργουλοπούλου, προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, η κ. Σώτια Μακαρώνη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ και η κ. Μαρία Κυριακίδου, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψη «Πυξίδα» Θεσσαλονίκης – Δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα ακολουθήσει ένας άλλος κύκλος εκπαίδευσης στο Ταλίν της Εσθονίας το 2020 και όλοι οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση εδικών εξετάσεων θα λάβουν την πιστοποίηση του European Master Trainer. Η κατάρτιση αυτή θα επιτρέψει στους master trainers από την Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ / ΕΚΤΕΠΝ, που είναι εταίρος του προγράμματος να συμβάλλουν στη διάχυση του προγράμματος και να υλοποιήσουν αντίστοιχα σεμινάρια πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόληψη, σε επαγγελματίες που εμπλέκονται στη διαμόρφωση αποφάσεων, απόψεων και πολιτικών πρόληψης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος «ASAP training for quality in prevention».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet