Ομιλία για δενδροφύτευση & προστασία των ζώων πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά
Κοινωνία

Ομιλία για δενδροφύτευση & προστασία των ζώων πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στις 19:00, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, ομιλία για θέματα δενδροφύτευσης και προστασίας των ζώων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού στο δημαρχείο Κηφισιάς.

Ομιλίες για τη δενδροφύτευση της βελανιδιάς και την προστασία των ζώων στον Δήμο ΚηφισιάςΗ ομιλία περιείχε δύο θέματα:

α) «Δενδροφύτευση και σποροφύτευση της βελανιδιάς».

Μετά το τραγικό οικολογικό πλήγμα που υπέστη ολόκληρη η χώρα και ιδιαίτερα τα παρθενικά δάση από πυρκαγιές, η ανάγκη για τη θωράκισή μας με πράσινα τείχη γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

β) «Προστασία των ζώων».

Προστασία ζώων, περιορισμός των αδέσποτων ζώων, με διαφώτιση του κοινού να μην παράγει αδέσποτα με ανεξέλεγκτες αναπαραγωγές. Ο σωστός ζωόφιλος, ο σωστός πολίτης δεν δημιουργεί αδέσποτα. Όποιος δημιουργεί αδέσποτα είναι υπεύθυνος του βασανισμού τους και τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο.

Ο Δήμος σε συνεργασία με κτηνιάτρους περιορίζει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, με στειρώσεις τη δημιουργία νέων αδέσποτων.

Ομιλητής ήταν ο κ. Μανώλης Θεοδωρίδης, κτηνίατρος, μέλος και συνεργάτης Περιβαλλοντικών Συλλόγων για τη διάδοση και προστασία της βελανιδιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα Τερέζα Χλωρακιώτη-Εξάρχου, πρόεδρος Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς και σύμβουλος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet