Τι απαντά ο Δήμος Κηφισιάς στις επικρίσεις για μειωμένη αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας στους ελέγχους κατά της Covid-19
Κοινωνία

Τι απαντά ο Δήμος Κηφισιάς στις επικρίσεις για μειωμένη αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας στους ελέγχους κατά της Covid-19

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τη Δευτέρα 4 Μαΐου, επέλεξε να απευθύνει αυστηρές συστάσεις, «χωρίς συγκαλύψεις, προτάσσοντας τις αξίες της υγείας και ανθρώπινης ζωής» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Εν συνεχεία, και απαντώντας στη κριτική που έχει ασκηθεί από μερίδα των λοιπών παρατάξεων στους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, και κυρίως για την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει για τα εξής:

  1. Η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο επανασυστάθηκε το 2015 και σήμερα αριθμεί 8 δημοτικούς αστυνομικούς. Λίγοι Δήμοι διαθέτουν πλέον Δημοτική Αστυνομία. Σήμερα, από τους 8, μία αστυνομικός τελεί σε άδεια μητρότητας και άλλες δύο μητέρες αστυνομικοί λαμβάνουν την περίοδο αυτή τις άδειες «ειδικού σκοπού» για τη φροντίδα των μικρών παιδιών τους. Οι υπόλοιποι 5 έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να περιπολούν σε ζεύγη. Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία έχει και συγκεκριμένα καθήκοντα «γραφείου» (καταγγελίες, γνήσια υπογραφών, αλληλογραφία κ.ά.).
  2. Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η Δημοτική Αστυνομία λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο έως τις 20.00 και για πρώτη φορά και τις Κυριακές. Ασχολήθηκε εξαντλητικά με τους ελέγχους περιορισμού της κυκλοφορίας και συνεχίζει με διαρκείς ελέγχους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις – καταστήματα και συστάσεις τήρησης αποστάσεων στους δημόσιους χώρους. Μέχρι σήμερα δεν της έχει δοθεί από τον νόμο δυνατότητα επιβολής προστίμου για την τήρηση των αποστάσεων σε δημόσιους χώρους, παρά μόνον σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
  3. Στο έργο της ενισχύεται από συμβασιούχους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, με περιορισμένες φυσικά αρμοδιότητες.

Ο Δήμος, επίσης, ευχαριστεί για τη μεγάλη προσπάθεια τους παραπάνω εργαζόμενους και τονίζει ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει, «δεν είναι ειλικρινές να υπάρχει αξίωση αποτελεσματικής επέμβασης σε όλα τα σημεία συνωστισμού που μπορούν να δημιουργηθούν εντός της περιφέρειάς μας».

Τέλος, ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς η ένταση των σχετικών ελέγχων, για τους οποίους διαθέτει ένα περιπολικό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet