Η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος» στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας στις 14/5
Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος» στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας στις 14/5

Το Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) καλεί τους πολίτες στη θεατρική παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου, με ερμηνευτή τον Θοδωρή Προκοπίου. Τραγουδά η Τούλα Σιδέρη.

Η παράσταση ανεβαίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 20:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Παρακολουθούμε τα βήματα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από τη Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για τη «ζωγραφιά» θα φτάσει μέχρι το Βόλο…το Πήλιο… να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά, η απόρριψη, ο χλευασμός, η φτώχεια, είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση…. η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση του ΄21 και από την Καταστροφή της Σμύρνης. Τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον θεατή, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη.  Φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος , ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς κ.ά. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά. 

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης.
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους.
  • Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κοντογιάννης.
  • Φωτογραφίες: Τσβετομίρ Τσάνκοβ / Τέρπος Παπαθεοδωρου.
  • Official Trailer: Μαρίνα Λεοντάρη , Γιάννης Σαρηγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet