Η Κηφισιά ως ιστορικός ευρωπαϊκός τόπος  μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς
Πολιτισμός

Η Κηφισιά ως ιστορικός ευρωπαϊκός τόπος  μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς

Η ASCE (Association of Significant Cemeteries of Europe – Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης) εντάσσει το ιστορικό Κοιμητήριο της Κηφισιάς στο δίκτυό της.

Τα Κοιμητήρια αποτελούν  όχι μόνον χώρο απόδοσης τιμής στους τεθνεώτες, αλλά και σημαντικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα αριστουργήματα της τέχνης τα οποία φιλοξενούνται στα κοιμητήρια της Ευρώπης αποτελούν αντικείμενο έρευνας και μελέτης, αλλά και θαυμασμού.  Η ASCE αποτελεί έναν οργανισμό που έχει ως σκοπό του να προβάλλει τη σημαντικότητα των Κοιμητηρίων της Ευρώπης ως πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας.

Η Κηφισιά και το ιστορικό της Κοιμητήριο εντάσσονται από το 2017 στον κατάλογο της ASCE κι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Η σημασία του Κοιμητηρίου της Κηφισιάς, το οποίο διακρίνεται για το φυσικό περιβάλλον του και για τα ενδιαφέροντα μνημεία του, θα γίνει ευρύτερα γνωστή και η Κηφισιά θα αναδειχθεί ως ιστορικός ευρωπαϊκός τόπος  μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα ενταχθεί στην Πολιτιστική διαδρομή των Κοιμητηρίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet