Η Λέσχη Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς παρουσιάζει τον Χρήστο Κατσίνα
Πολιτισμός

Η Λέσχη Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς παρουσιάζει τον Χρήστο Κατσίνα

Η Λέσχη Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς παρουσιάζει τον Χρήστο Κατσίνα.

Μια φωτογραφική αναδρομή σε παλιές και γνώριμες εικόνες της Κάτω Κηφισιάς όπως τις αποτύπωσε ο φακός του Χρήστου Κατσίνα.

Η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο του Λύρειου Διδακτηρίου (2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κηφισιάς, Όθωνος & Πυθαγόρα 2, Κ. Κηφισιά, είσοδος από Πυθαγόρα, τηλ. 210 6231726 – 6934 208381).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 19:30 και η έκθεση θα λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 21:00, εκτός Κυριακής.

Ο ίδιος ο Χρήστος Κατσίνας αναφέρει για την έκθεση αυτή:

«Άρχισα να φωτογραφίζω την περιοχή αυτή πριν 23 χρόνια, όταν και ξεκίνησα τις σπουδές μου πάνω στη Φωτογραφία. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην κάτω Κηφισιά, επομένως αυτό που έκανα στην πραγματικότητα ήταν να φωτογραφίζω τη γειτονιά μου και τον κόσμο που γνώριζα.

»Από τη δεκαετία του ΄80 και μέσα στο ΄90, όπως συνέβη και στους περισσότερους δήμους, έτσι κι εδώ ξεκίνησε η μεγάλη ανοικοδόμηση. Μέσα σε λίγα χρόνια, σβήστηκαν από τον χάρτη πολλές αλάνες, τα πιτσιρίκια που έπαιζαν στον δρόμο έδωσαν τη θέση τους στα Ι.Χ και στη θέση μεγάλων εκτάσεων όπου έβοσκαν ζώα υψώθηκαν νεόδμητες κατοικίες.

»Με το πέρασμα των χρόνων άρχισα να διαπιστώνω ότι η αλλαγή αυτή, όσο ραγδαία κι απότομη κι αν υπήρξε, δεν κατάφερε – ευτυχώς – να εξαφανίσει τελείως ορισμένα στοιχεία, τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα παρ΄ όλη την “ανάπτυξη”.

»Σήμερα, λοιπόν, στην κάτω Κηφισιά μπορεί κάποιος να βρει τους στάβλους των τελευταίων αμαξάδων, τα πρόβατα του κυρ Σωτήρη να βόσκουν, τη μικρή συνοικία των Τούρκων, κοτέτσια και αλάνες, που αν και μικρότερες, περιμένουν τα παιδιά να τις γεμίσουν. Θα συναντήσει, τέλος, οικογένειες και ανθρώπους λαϊκούς, κομμάτι της αυθεντικής αρχόντισσας».

Οι λήψεις έγιναν με αναλογική κάμερα και οι εκτυπώσεις στον σκοτεινό θάλαμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet