Αισιόδοξα μηνύματα στα εγκαίνια της 62ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Πολιτισμός

Αισιόδοξα μηνύματα στα εγκαίνια της 62ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Με έντονη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 62ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος», η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2016.

Για πρώτη φορά στην ιστορικότερη έκθεση της ελληνικής ανθοκομίας, καθιερώθηκε η δωρεάν είσοδος για τις καθημερινές και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, απόφαση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους επισκέπτες της.

Η τελετή του Αγιασμού από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο, π. Χρίστο Κυριακόπουλο
Η τελετή του Αγιασμού από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο, π. Χρίστο Κυριακόπουλο

Τη λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, τίμησαν με την παρουσία τους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης, αλλά και επισκέπτες οι οποίοι απήλαυσαν μια μαγευτική βραδιά στην ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις μελωδίες που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Ακολούθησε η τέλεση του Αγιασμού από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο,  π. Χρίστο Κυριακόπουλο, ο οποίος  μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη για τη συνέχεια του ιστορικού θεσμού της Κηφισιάς.

Την παρουσίαση της φετινής έκθεσης ανέλαβε ο παρουσιαστής Δημήτρης Μάρκος ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε τους επισήμους που τίμησαν της εκδήλωση.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα, στην πλατεία Πλατάνου. «Η έκθεση μας αποτελεί πολιτιστικό γεγονός με καθημερινές εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες με μηνύματα για την ευζωία, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικολογία. Με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έντονη παρουσία και δραστηριότητα οργανώσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Ανθοκομική Κηφισιάς μας προτρέπει σε μια στάση ζωής! Όλα λοιπόν ξεκίνησαν, από εκείνους τους κηπουρούς που καλλιέργησαν στα τέλη του 19ου αιώνα εδώ τους κήπους και τα μποστάνια των αριστοκρατών της εποχής. Η πόλη μας όμως σήμερα δεν είναι της αριστοκρατίας. Είναι ένας μεγάλος Δήμος με πολλές ανάγκες. Προσπαθούμε στον Δήμο μας να δώσουμε το παράδειγμα μετατρέποντας την ιστορία τους σε δυναμική τεχνογνωσία» τόνισε ο κ. Γ. Θωμάκος. Ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε και συνεχάρη όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση ενώ κάλεσε τους πολίτες να την επισκεφτούν και να χαρούν το πολύχρωμο Άλσος Κηφισιάς.

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Κομιανός μίλησε στη συνέχεια για τη «γιορτή των λουλουδιών και της φύσης, τη γιορτή της Κηφισιάς και της άνοιξης, που περνάει από γενιά σε γενιά». Ο κ. Κομιανός παρουσίασε το φετινό θέμα της Ανθοκομικής σημειώνοντας: «Το φετινό θέμα είναι “Παιδί, Παιχνίδι, Φύση” και προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους πολλές δυνατότητες για ψυχαγωγία, αλλά και εκπαίδευση με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο από έμπειρους εκπαιδευτές και επαγγελματίες της παιδικής ψυχαγωγίας. Φυσικός παιδότοπος, παιδικά εργαστήρια και δρώμενα, παιδικές παραστάσεις, αλλά και ανανεωμένο πρόγραμμα για τα σχολεία που θα μας επισκεφθούν».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για τη διαχρονική έκθεση Ανθοκομίας στον Δήμο Κηφισιάς λέγοντας  χαρακτηριστικά «62 χρόνια δεν τα λες λίγα, ορισμένα πράγματα αναδεικνύουν την αξία τους όταν μπορούν και αντέχουν στον χρόνο και η Ανθοκομική της Κηφισιάς υπερβαίνει τα όρια του Δήμου».  Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες που περνάει ο τόπος μας, τονίζοντας ότι «έχουμε ανάγκη να εμπνευστούμε από αυτή την αναγέννηση της άνοιξης και να πορευτούμε προς τα μπρος».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αναφέρθηκε «στη γιορτή της άνοιξης και των ανθέων που μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε μια εποχή δυσκολιών».

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό
Πυροτεχνήματα φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Κηφισιάς έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων συνοδευμένος από τους επίσημους καλεσμένους. Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η βουλευτής της Ν.Δ. Μισέλ Ασημακοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Άννα-Μαρία Γιάντση, η πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου Κική Αναγνώστου, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων Γιώργος Κουράσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί δύμβουλοι από πολλούς Δήμους, η γενική γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet