Προσωρινό «φρένο» από το ΣτΕ στις εργασίες… προσαρμογής του «Ζηρινείου» στις ανάγκες της ΠΑΕ Κηφισιάς
Αθλητισμός

Προσωρινό «φρένο» από το ΣτΕ στις εργασίες… προσαρμογής του «Ζηρινείου» στις ανάγκες της ΠΑΕ Κηφισιάς

Μπορεί να είμαστε στα μέσα Αυγούστου, με την Αθήνα να έχει σχεδόν αδειάσει, αφού οι περισσότεροι κάτοικοί της βρίσκονται σε κάποιον παραθεριστικό προορισμό, ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν να μένουν πίσω και να παλεύουν με μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Για παράδειγμα στον Δήμο Κηφισιάς, οι κάτοικοι -και είναι αρκετοί- που αντιστέκονται στην προοπτική αφαίρεσης μιας διαδρομής από τον στίβο του δημοτικού σταδίου «Ι. Ζηρίδης», προκειμένου να επεκταθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο, ώστε η ομάδα της Κηφισιάς να μπορεί να αγωνιστεί στη Super League 2, δεν σταμάτησαν να είναι σε εγρήγορση ούτε μέσα στο καλοκαίρι.

Έτσι, στις 26/7/2022, προσπαθώντας να σταματήσουν τις όποιες εργασίες αφαίρεσης του διαδρόμου του στίβου, το Αθλητικό Σωματείο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς και 47 πολίτες κατέθεσαν αίτηση αναστολής μετά αιτήματος προσωρινής διαταγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Δήμου Κηφισιάς και του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας», στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το «Ζηρίνειο». Στην αίτησή τους οι παραπάνω, μεταξύ άλλων, ζητούν την ακύρωση του συμφωνητικού μεταξύ του «Δ. Βικέλας» και της ΠΑΕ Κηφισιάς για την παραχώρηση στη δεύτερη της χρήσης του δημοτικού σταδίου ως έδρας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023, καθώς και την ακύρωση των αποφάσεων 83 και 84 του Νομικού Προσώπου «Δ. Βικέλας» (αφορούν στην παραχώρηση του σταδίου σε επαγγελματική ομάδα και την κατάργηση διαδρομών του στίβου). Επίσης, γίνεται αναφορά στην παράλειψη από πλευράς δημάρχου Κηφισιάς να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση 101/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά την ανάκληση των προαναφερόμενων αποφάσεων του Ν.Π. «Δ. Βικέλας» και των επίδικων εργασιών στο δημοτικό στάδιο «Ι. Ζηρίνης».  

Τελικώς, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 11 Αυγούστου 2022 το ΣτΕ διέταξε «ως μέτρο την αποχή της Διοίκησης από κάθε πράξη υλοποίησης της παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου Κηφισιάς “Ι. ΖΗΡΙΝΗΣ” που θα είχε ως αποτέλεσμα την αναμόρφωση των διαδρόμων του Στίβου».

Χρήστος Καλός

Το «Ε» επικοινώνησε με τον Χρήστο Καλό, έναν από τους δημοτικούς συμβούλους Κηφισιάς που έχει κατηγορηματικά διαφωνήσει με τους χειρισμούς του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου στο επίμαχο ζήτημα, ο οποίος μας είπε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειες από πλευράς δημοτικής αρχής έχουν «χωρίσει την πόλη σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε μία μεγάλη αθλητική οικογένεια». Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαταγή, μας ενημέρωσε ότι οι κάτοικοι θα βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουν «την περαιτέρω καταστροφή των διαδρομών του στίβου». Ωστόσο, η ανησυχητική του πρόβλεψη ήταν πως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι απίθανο στο τέλος «και οι διαδρομές του στίβου να καταστραφούν και η ομάδα της Κηφισιάς να μην αγωνιστεί στο “Ζηρίνειο”. Υπόθεση που εάν όντως επαληθευτεί σίγουρα θα είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη στο συγκεκριμένο… σίριαλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet