Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στον Sport 24 103,3 για τα αθλητικά, αλλά και τα δημοτικά
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στον Sport 24 103,3 για τα αθλητικά, αλλά και τα δημοτικά

Στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της νεολαίας «πνίξτε το φουνταριστό», στο ραδιόφωνο του Sport 24 103,3, ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης  μίλησε για όλα τα θέματα, από τα αθλητικά και τα δημοσιογραφικά, έως τα δημοτικά και απάντησε με χιούμορ στις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι δυο ….φουνταριστοί δημοσιογράφοι, ο Γιώργος Θαναηλάκης και ο Μηνάς Τσαμόπουλος  καθώς και οι ακροατές. Μάλιστα, στη διάρκεια της εκπομπής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου, η οποία ανήκει στον Αστέρα Πεύκης.

Η εκπομπή άρχισε από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού που έχει ζήσει στις μεταδόσεις του, στην τηλεόραση της ΕΡΤ, με τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο να στέκεται σε δυο περιπτώσεις. Στο χρυσό της Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (1992), το οποίο άλλαξε τη νοοτροπία των αθλητών, αφού όλα πλέον έγιναν πιθανά σε έναν αγώνα. Η Βούλα πήγε με την 50ή επίδοση στον κόσμο και επέστρεψε με το χρυσό. Η δεύτερη περίπτωση ήταν το μετάλλιο (το 4ο) του Πύρρου Δήμα στη Αθήνα το 2004 και η αποθέωση όταν αποχαιρέτησε τους θεατές. Για τον παγκόσμιο αθλητισμό αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή που έζησε όταν τερμάτισε στο μαραθώνιο του Λος Άντζελες (1984) η Ελβετίδα Άντερσεν, οποία μπήκε στο στάδιο τρεκλίζοντας από την υπερπροσπάθεια.

Στα δημοτικά θέματα ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμούσε να κάνει…αντιπολίτευση και προτίμησε να μιλήσει για  θέματα που πρέπει να γίνουν, αφού ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάει η πόλη μπροστά. «Η δική μου λογική είναι ακριβώς εκεί, είτε είχαμε απλή αναλογική είτε όχι. Και είμαστε εχθροί της μιζέριας» είπε.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στο μεγάλο πρόβλημα με τα πεζοδρόμια. «Ξέρετε πολλές φορές ψάχνουμε τα δύσκολα και δεν ασχολούμεθα με τα πολύ απλά, τα λεγόμενα καθημερινά θέματα. Κι εγώ δεν θέλω να βλέπω εικόνες με μια γυναίκα να προχωράει με το καροτσάκι στη μέση του δρόμου γιατί τα πεζοδρόμια είναι ακατάλληλα».

Αναφέρθηκε επίσης πολύ στην καθαριότητα των πόλεων και στην προσπάθεια που είχε κάνει την περίοδο της δημαρχίας του. «Οι πολίτες αν γνώριζαν τα δικαιώματά τους για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, δεν θα άφηναν ήσυχους τους ασυνεπείς στον τομέα αυτό δημάρχους» είπε. Αναφέρθηκε επίσης στις αδυναμίες του που είχε ως δήμαρχος στην ανακαίνιση των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των παιδικών χαρών και των αθλητικών χώρων.

Σχετικά με την πολιτική προστασία είπε ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι η πρόληψη. «Εμείς είχαμε δώσει βάρος στην προστασία των δασών και στη δημιουργία μεγάλου δικτύου αγωγών ομβρίων (4.000μ.). Όταν σκάβεις μια πόλη για να την προστατεύσεις από τις πλημμύρες, κυρίως ακούς δυσμενή σχόλια, γιατί υπάρχει ενόχληση. Αλλά αυτά τα έργα είναι τα πλέον χρήσιμα» τόνισε.

Η συνέντευξη έκλεισε με την αναφορά στην ανάγκη που έχουμε όλοι να αθλούμαστε και τις αξίες του αθλητισμού. «Ένα παιδί μέσα στον αθλητισμό μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να σέβεται τον αντίπαλό του, μαθαίνει να σηκώνεται όταν πέφτει, δηλαδή να μην τα παρατάει ποτέ. Κι όλα αυτά είναι η ίδια η ζωή», είπε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet