Σε ευρωπαϊκό σεμινάριο για τα σπορ μίλησε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Σε ευρωπαϊκό σεμινάριο για τα σπορ μίλησε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ήταν μεταξύ των ομιλητών στο ευρωπαϊκό σεμινάριο κορυφής για τα σπορ της Βουδαπέστης, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 32 χώρες.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης είχε προσκληθεί από την Ουγγρική Ένωση Αθλητικών Συντακτών και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αθλητικού Τύπου με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και ανέπτυξε το θέμα για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και τις συνθήκες εργασίας των χιλιάδων δημοσιογράφων που τα καλύπτουν. Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη μείωση των κονδυλίων για τις υποδομές διεξαγωγής των αγώνων.

Το σεμινάριο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είχε μεγάλο ενδιαφέρον και για το εύρος της θεματολογίας, αλλά και το κύρος των ομιλητών. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα όπως η διαφάνεια στον αθλητισμό και οι στημένοι αγώνες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ποδόσφαιρο, οι γυναίκες στη δημοσιογραφία, η μάχη με τους διοργανωτές  για τα δικαιώματα των αγώνων, το fair play στα σπορ, ο ρόλος της αθλητικής δημοσιογραφίας και βεβαίως ενημέρωση των Ούγγρων για τις μεγάλες διοργανώσεις που φιλοξενούν μέσα στο 2017. Ειδική αναφορά έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που θα φιλοξενήσουν 14-30 Ιουλίου, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο, που θα γίνει από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου και για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που διεξάγεται 23-29 Ιουλίου για αθλητές 14-18 ετών.

Η παρουσία μιας δεκάδας πρωταθλητών του παρόντος και κυρίως του παρελθόντος, οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό, λάμπρυναν το μεγάλο γεγονός. Μεταξύ άλλων τιμήθηκαν η Πολωνέζα Ολυμπιονίκης Σεβίνσκα, ο Τούρκος αρσιβαρίστας Μουτλού, ύψους 1μ55, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, η Ουγγαρέζα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στο Ρίο, Χόσου, ο Ιταλός Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας Όλιβα, ο Τσέχος Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας Μπούργκαρ και πάνω από όλους η ηλικίας 96 ετών Ολυμπιονίκης της γυμναστικής το 1956, η Ουγγαρέζα  Άγκνες Κελέτι.

Στο περιθώριο του σεμιναρίου έγιναν πολλές συζητήσεις και για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Μια απόσυρση που έγινε έναν μήνα πριν και προκλήθηκε μετά από υπογραφές που συγκέντρωσαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης.

Από ελληνικής πλευράς στο σεμινάριο της Βουδαπέστης  συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της UEPS, Γιάννης Δάρας και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet