Κατά της εκχώρησης του Δάσους Συγγρού στο Υπερταμείο η Τ.Ο. Αμαρουσίου – Πεύκης – Λυκόβρυσης ΕΠΑΜ
Ποιότητα Ζωής

Κατά της εκχώρησης του Δάσους Συγγρού στο Υπερταμείο η Τ.Ο. Αμαρουσίου – Πεύκης – Λυκόβρυσης ΕΠΑΜ

Κατά της εκχώρησης του Δάσους Συγγρού στο Υπερταμείο τάσσεται η Τ.Ο. Αμαρουσίου – Πεύκης – Λυκόβρυσης του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ).

Συγκεκριμένα, η Τοπική Ομάδα του ΕΠΑΜ επισημαίνει τα εξής:

Και το Δάσος Συγγρού παραχωρείται στο Υπερταμείο

Στις 19 Ιουνίου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του Δημοσίου, το 0,39% της επιφάνειας της Ελλάδας, στο Υπερταμείο των δανειστών. Η αξία των ακινήτων αυτών υπολογίζεται κατ΄ ελάχιστον στα 25 δισ. ευρώ.

Με την υπουργική απόφαση Τσακαλώτου [ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018] , εκχωρούνται «εν κρυπτώ» «δημόσιοι χώροι, κτήρια, πλατείες, αλσύλλια, περιουσίες ιδιωτών κ.λπ.» στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Η υπουργική απόφαση για την μεταφορά των ακινήτων ήταν ένα από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στο 75ο προαπαιτούμενο αναφέρει την υποχρέωση μεταφοράς επιπλέον ακινήτων στην ΕΤΑΔ για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του προγράμματος. 

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να εκδώσει τις σχετικές πράξεις και να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προς μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) 10.119 ακινήτων, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ., όπως αυτά εξειδικεύονται με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ).  

Με διαδικασίες που έγιναν εν κρυπτώ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, 163 ακίνητα που βρίσκονται στο Μαρούσι, μεταξύ των οποίων και το Άλσος Συγγρού, μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ για «αξιοποίηση» κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου, στο οποίο και υπάγεται η ΕΤΑΔ.

Ο μεγάλος αυτός πνεύμονας πρασίνου της Βόρειας Αττικής και όλου του Λεκανοπεδίου είναι – και πρέπει να παραμείνει – δημόσιο αγαθό.  Αντί αυτού, παραδίδεται στο Υπερταμείο, το οποίο – υπενθυμίζεται – λειτουργεί υπό την αυστηρή εποπτεία των δανειστών, όπου έχουν δεσμευθεί  για 99 χρόνια περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση για την απομείωση του χρέους και των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας.

Η πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά δεν πρέπει να ξεπουληθεί σε ιδιώτες για την αποπληρωμή ενός παράνομου χρέους και, μάλιστα, με την κατάλυση του Συντάγματος.

Το ΕΠΑΜ για την κατάλυση του Συντάγματος, καθώς και για την επιβολή της ΚΑΤΟΧΗΣ, έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο μήνυση – έγκληση για Συνηγορία επί Εσχάτη Προδοσία, για αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αυτή η μήνυση δεν είναι μόνο εναντίον των πολιτικών, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε έχει θέση ευθύνης, που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και την Πατρίδα, αλλά και συνεργάστηκαν μαζί με αυτούς που κατέλυσαν το Σύνταγμα και έθεσαν τον Ελληνικό λαό υπό ξένη ΚΑΤΟΧΗ.

Το ΕΠΑΜ είναι το πρώτο κόμμα στην παγκόσμια πολιτική ιστορία που καταθέτει μήνυση Εσχάτης Προδοσίας στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, δεσμεύεται απέναντι στον ελληνικό λαό πως δεν θα κάνει πίσω μέχρι την απελευθέρωση. Μάθε γι΄ αυτή. Στήριξε τη μήνυση μέσα από τη επίσημη σελίδα του ΕΠΑΜ (www.epamhellas.gr).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet