Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Να αποκαταστήσετε την αλήθεια κ. δήμαρχε»
Ποιότητα Ζωής

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Να αποκαταστήσετε την αλήθεια κ. δήμαρχε»

Για «συκοφάντηση» της πρωτοβουλίας της να παρουσιάσει τις θέσεις της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (βλέπε δημοσίευμα Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Η επιστημονική κοινότητα για τις κεραίες τηλεφωνίας) από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, κάνει λόγο η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Η ομάδα σημειώνει ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να «απαξιώσει» την πρωτοβουλία της και σημειώνει ότι δράσεις που έχουν σκοπό το καλό των πολιτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης «πρέπει με δημοκρατική ευαισθησία να αξιολογούνται και να εντάσσονται σε δράσεις της δημοτικής αρχής ή σε διαδικασία διαβούλευσης». Παράλληλα, ζητεί από τον κ. Μαυρίδη την «αποκατάσταση της αληθείας» σχετικά με τη δράση της αυτή για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οφειλόμενη απάντηση στον κ. δήμαρχο

Η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020 αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο κ. δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όπου κατά την ημέρα του πολίτη είχαμε καταθέσει επιστολή τόσο προς τον κ. δήμαρχο όσο και προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία κοινοποιούσαμε περίληψη των όσων ελέχθησαν κατά τη συνάντηση φορέων και πολιτών με την ομάδα μας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2014 σε ξενοδοχείο της Κηφισιάς με θέμα τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας.

Θεωρούμε πως ο κ. δήμαρχος, είτε άθελά του, είτε εσκεμμένα, ανέφερε προς το Δημοτικό Συμβούλιο πως τον καλέσαμε σε συνάντηση για το θέμα αυτό και πως δήθεν δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, πράγμα τελείως ανακριβές και αναληθές, διότι εμείς ουδέποτε είχαμε απευθύνει τέτοιου είδους πρόσκληση προς τον δήμαρχο, και ούτε κάτι τέτοιο προκύπτει από τη σχετική επιστολή που του στείλαμε.

Λυπούμεθα βαθύτατα για την παραπληροφόρηση του κ. δημάρχου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συκοφάντηση της πρωτοβουλίας μας η οποία μόνο αγαθές προθέσεις είχε για το καλό των συμπολιτών μας. Μελετήσαμε ενδελεχώς και το σχετικό video το οποίο αναρτήθηκε από τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο και στο οποίο ακούγονται όλα όσα ανέφερε ο κ. δήμαρχος, αγνοώντας τελείως την καλή μας πρωτοβουλία και παραποιώντας την πολύ ευγενική μας επιστολή προς αυτόν, με τη οποία ζητούσαμε, χωρίς να καταλογίζουμε καμία ευθύνη, τη συνεργασία του Δήμου για τη σωστή και άκρως επιστημονική πληροφόρηση των συμπολιτών μας..

Δεν απάντησε (αυτό συνηθίζει να κάνει σε όλα τα θέματα) επί της ουσίας ο κ. δήμαρχος, αλλά δύο φορές στην αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε στο αναληθές των ισχυρισμών του, προσπαθώντας έτσι να απαξιώσει την πρωτοβουλία μας για ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας. Θεωρούμε πως τέτοιου είδους πρακτικές δεν αρμόζουν στη νέα δημοτική αρχή η οποία υποσχέθηκε νέο ήθος στις πάσης φύσεως δραστηριότητές της, κάνοντάς το σημαία των προεκλογικών της εξαγγελιών για τις οποίες άλλωστε ψηφίστηκε από τον λαό της πόλης μας. Οι καλές πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται, πρέπει με δημοκρατική ευαισθησία να αξιολογούνται και να εντάσσονται σε δράσεις της δημοτικής αρχής ή σε διαδικασία διαβούλευσης. Αυτό άλλωστε ζητούσαμε και εμείς από τη διοίκηση του Δήμου. Αντί αυτού όμως η παραποίηση των εγγράφων μας και η καταφρόνηση των καλών μας προθέσεων.

Είπαμε κ. δήμαρχε να πηγαίνουμε «πρόσσω ολοταχώς» και όχι «μηχανές κράτει» για μικροπαραταξιακές ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες που δεν ωφελούν παρά βλάπτουν το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας.

Περιμένουμε τις ενέργειες του για την αποκατάσταση της αληθείας.  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet