Σ. Γκίκας: Καθαρίστηκαν δρόμοι λόγω… Αγίου Παντελεήμονα
Ποιότητα Ζωής

Σ. Γκίκας: Καθαρίστηκαν δρόμοι λόγω… Αγίου Παντελεήμονα

Επισκευάστηκε το σιντριβάνι στην Πεύκη και καθαρίστηκαν δρόμοι στην Πεύκη, λόγω του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα, όπως υποστηρίζει το μέλος της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Σωτήρης Γκίκας.

Σύμφωνα με τον κ. Σ. Γκίκα, ενώ η πόλη είναι «εγκαταλειμένη» από τη δημοτική Αρχή, καθαρίστηκαν προσφάτως οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η Ιερή Εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος κατά την περιφορά της σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, και φτιάχτηκε το σιντριβάνι, για λόγους «μόστρας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Ο Σωτήρης Γκίκας αποκαλύπτει: Λόγω της… γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα έφτιαξαν το σιντριβάνι και καθάρισαν τους δρόμους στην Πεύκη
Θα ανάψουν όλοι ένα κεράκι για το… μεγάλο γεγονός

Του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα σήμερα και γιορτάζει ο πολιούχος ναός της Πεύκης. Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που ανάβουν στην εκκλησία κι ένα δεύτερο κεράκι γιατί ο Άγιος έκανε μερικά… θαύματα στην Πεύκη.

Το μεγαλύτερο είναι ότι μετά από πέντε μήνες φτιάχτηκε από τον Δήμο το μεγάλο σιντριβάνι στη Λεωφόρο Ειρήνης. Πρόκειται για… θαύμα γιατί είχε παρατηθεί από τον κ. Μαυρίδη στο έλεος του Θεού, βρώμικο και χωρίς νερό. Ο κόσμος λοιπόν σταυροκοπιέται από προχτές και επικαλείται τον Άγιο. Ευτυχώς, λένε, που θα περάσει απόψε από εκεί η εικόνα με τον δήμαρχο… Οπότε καταλαβαίνετε όλοι γιατί μπήκαν τα μαστόρια. Είναι θέμα μόστρας. Το ίδιο θα γίνει τον Δεκέμβριο και με τη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας και των άλλων ναών.   

Ένα άλλο θαύμα που συζητιέται είναι ότι η περιοχή έγινε για τρεις τέσσερις ημέρες πεντακάθαρη. Και είχε να συμβεί αυτό από την περυσινή γιορτή του Αγίου. Από τότε είχαν οι φωστήρες του Δήμου να κάνουν κανονική καθαριότητα. Το σκουπίδι πήγαινε σύννεφο, όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις γειτονιές του Δήμου. Εξαιρούνται μόνο εκείνες οι γειτονιές που βρίσκονται τα σπίτια των αρμοδίων αρχών και εξουσιών.

Τι σκούπες, τι φαράσια, τι αυτοκίνητα, είδαν να περνάνε από μπροστά τους οι κάτοικοι. «Μπράβο ρε παιδιά» φώναζαν στους εργαζόμενους. Αλλά αναρωτιόντουσαν γιατί τον υπόλοιπο καιρό δεν τους βάζουν να σκουπίσουν. Γιατί τον υπόλοιπο καιρό δεν φροντίζουν για το πράσινο της περιοχής; Γιατί τον υπόλοιπο καιρό οι οκτώ στις δέκα λάμπες είναι καμένες; Γιατί τον υπόλοιπο χρόνο η δημοτική Αρχή είναι εξαφανισμένη. Κι έχει την πόλη εγκαταλειμμένη;

Και για να μην παρεξηγηθώ. Λόγω του Αγίου Παντελεήμονα δεν άλλαξε όλη η Πεύκη. Το… θαύμα που σας έλεγα έχει να κάνει μόνο με την περιοχή γύρω από την εκκλησία και με τους δρόμους από τους οποίους θα περάσει το βράδυ η εικόνα. Το σιντριβάνι είναι στον δρόμο της περιφοράς της εικόνας και γι΄ αυτό φτιάχτηκε μετά από πέντε μήνες. Κι αποδείχτηκε, πέρα από την πλάκα, πόσο εύκολα είναι κάποια θέματα στον Δήμο. Γιατί το σιντριβάνι θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί σε τρεις ώρες. Αλλά έπρεπε κάποιοι να το φροντίσουν.

Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι της δημοτικής Αρχής αδιαφορούν. Και την πληρώνει ο κόσμος.  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet