Επέμβαση Εισαγγελέα για τη χωματερή στο ημιτελές Κλειστό Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Επέμβαση Εισαγγελέα για τη χωματερή στο ημιτελές Κλειστό Λυκόβρυσης

Για επέμβαση του Εισαγγελέα για το θέμα της λειτουργίας «ανεπίσημης χωματερής» στον χώρο του ημιτελούς κλειστού στη Λυκόβρυση κάνει λόγο η δημοτική παράταξη του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της, η Συμμαχία Πολιτών δίνει στη δημοσιότητα έγγραφο του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου με το οποίο καλείται η παράταξη να ορίσει εκρόσωπό της προκειμένου, εντός 48 ωρών, να καταθέσει ως μάρτυρας για το θέμα, στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης με βάση σχετική παραγγελία του κ. Εισαγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

Η κλήση του Ειρηνοδικείου

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος σήμερα, αλλά για τη δημοτική Αρχή τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον συγκεκριμένο τομέα. Κι αυτό γιατί η ανεπίσημη χωματερή που δημιούργησε ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια γύρω από το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης οδήγησε τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η Δικαιοσύνη ευαισθητοποιήθηκε αυτεπάγγελτα μετά από δελτίο Τύπου της δημοτικής μας παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης Λυκόβρυσης» όπου αναφερόταν η απαράδεκτη κατάσταση στο προαύλιο του κλειστού (με φωτογραφίες ντοκουμέντα). Μια κατάσταση που είχε συνδεθεί και με την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει εν αγνοία της Κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου εγκαταστάσεις για απορρίμματα και ακυρώνοντας βεβαίως κάθε σκέψη για την ολοκλήρωση του κλειστού.  

Στο δελτίο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (σ.σ.: Συμμαχία Πολιτών: Συστηματική υποβάθμιση του Κλειστού Λυκόβρυσης), το οποίο προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών, υποβάλαμε ευθέως τρία ερωτήματα προς τον δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη:

  1. ΓΙΑΤΙ υποβαθμίζει ήδη την περιοχή αυτή της Λυκόβρυσης, στέλνοντας δεκάδες φορτηγά με απορρίμματα, μπάζα, κλαδιά και ό,τι άλλο μαζεύει στην πόλη κι έχει μετατρέψει τον χώρο σε μια …μικρή χωματερή; Τι προετοιμάζει με όλες αυτές τις ενέργειες; (οι φωτογραφίες που έχουμε δείχνουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου, ο οποίος αντί να είναι χώρος άθλησης και αναψυχής, όπως λέει και το ΦΕΚ του 2001, είναι η παράνομη χωματερή της πόλης).
  2. ΓΙΑΤΙ αποκρύπτει τη μελέτη για την ολοκλήρωση του κλειστού, όπως έκανε και ο προκάτοχός του; Το Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα και του κ. Θεοδωρακόπουλου, είχε πριν από τρία χρόνια αποφασίσει την εκπόνηση μελέτης για την πορεία του έργου, αλλά ποτέ αυτή δεν κοινοποιήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους. Πού είναι η διαφάνεια;
  3. ΓΙΑΤΙ δεν ενημερώνει τους κατοίκους της Λυκόβρυσης με τη διοργάνωση ημερίδας στο Πνευματικό Κέντρο, όπως του προτείναμε εμείς, αλλά προτιμάει το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Τι φοβάται;

Καλούμε το δήμαρχο, αντί να υβρίζει όσους ασχολούνται με τα προβλήματα της πόλης, να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Τα υπόγεια παιγνίδια σε βάρος των κατοίκων της Λυκόβρυσης πρέπει να σταματήσουν.

Και καταλήγαμε σημειώνοντας δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης και πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου:

«Ελπίζουμε να μην θελήσει να αμφισβητήσει και τις φωτογραφίες ο δήμαρχος. Γιατί τον θεωρούμε… ικανό και γι΄ αυτό. Αναμένουμε επίσης να δώσει απαντήσεις και στα ερωτήματα που του έθεσε δημοσίως και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπαλδεράνος. Η περίοδος χάρητος έληξε. Και κράτησε πολύ. Περίπου δυο χρόνια».

Η ημερίδα έγινε στην Πεύκη και όχι στη Λυκόβρυση και φυσικά απαντήσεις δεν δόθηκαν στα συγκεκριμένα ερωτήματα που είχαν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημόσιες παρεμβάσεις μας. 

Εννοείται ότι ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο δήμαρχος έντρομος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άμεσα τα απορρίμματα και να σταματήσει να λειτουργεί (προς το παρόν;) η παράνομη χωματερή, ενώ προσέλαβε και δικηγόρο για την υπόθεση. Οι δικαιολογίες που μεταφέρουν από τον Δήμο γι΄ αυτό το «περιβαλλοντολογικό έγκλημα» είναι ότι τα περισσότερα απορρίμματα τα έριχναν κρυφά  οι… περαστικοί.

Καλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν και κάμερες που τους εκθέτουν;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet