Έμπρακτη στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS από το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Έμπρακτη στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS από το ΠΕΑΠ

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS» διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου. Η δράση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενισχύοντας ο καθένας -σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- με κάθε μέσο τη λειτουργία των δομών των Παιδικών Χωριών που φείδονται χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κα Πατούλη ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τα χωριά SOS για την υποστήριξη των 230 παιδιών, αλλά και των συνολικά 1.500 οικογενειών τους πανελλαδικά. Η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το ΠΕΑΠ βρίσκεται δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS, στηρίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν, ως αρωγός κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συμπληρώνει την Πολιτεία, τους φορείς, και να συμβάλλει από την πλευρά της σε κάθε συλλογική προσπάθεια για την εξάλειψη της φτώχειας και οποιασδήποτε μορφής κοινωνικής ανισότητας».

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε όλες τις δομές της χώρας μας που βοηθούν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, θα πρέπει να είμαστε αρωγοί έμπρακτα, για να καλύψουμε τα κενά της κρατικής κοινωνικής μέριμνας, δίνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά με μια ζέστη αγκαλιά και ανιδιοτελή φροντίδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet