Α. Ασπραδάκη προς Γ. Θεοδωρακόπουλο: Τα στοιχεία διαψεύδουν την προεκλογική κριτική σας
Κοινωνία

Α. Ασπραδάκη προς Γ. Θεοδωρακόπουλο: Τα στοιχεία διαψεύδουν την προεκλογική κριτική σας

Για «πυρά» που εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος εναντίον της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα εναντίον του ΚΟΙΠΑΠ, με αφορμή τη συζήτηση για τη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατά τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου, την προηγούμενη εβδομάδα κάνει λόγο η διοίκηση του Νομικού Προσώπου.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε:

Το έργο μας μιλάει από μόνο του, δεν μένουμε σε λόγια. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και ο καθένας, από το μετερίζι του, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Το τελευταίο που χρειάζεται η κοινωνία, άλλωστε, είναι οι εντάσεις εν’ όψει προεκλογικής περιόδου.

Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμαστε για αδιαφορία απέναντι στην οικογένεια και ιδιαίτερα στα νέα ζευγάρια τη στιγμή που από το 2011, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή κλίμακας στα τροφεία, ενώ κατά την τετραετία 2007 – 2010, εποχή της θητείας του κ. Θεοδωρακόπουλου, τα τροφεία ανέρχονταν στα 160 ευρώ για όλους;

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, τη γενναία μείωση τροφείων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που επιτύχαμε επί των ημερών μας, αλλά και τις μειώσεις που έγιναν βάσει πραγματικών αριθμών σε όλες τις κλίμακες, κυρίως όμως για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Επιπλέον, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μετά το 2011 καθιερώθηκε ο θεσμός του ΕΣΠΑ, που απαλλάσσει πλήρως τους γονείς από την υποχρέωση καταβολής τροφείων, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν επί της θητείας του κ. Θεοδωρακόπουλου.

​ Παρακάτω, παραθέτουμε μερικά στοιχεία για το ισχύον πλαίσιο των τροφείων με αριθμό παιδιών 261 και με πληρότητα 85%: 

  • 154 παιδιά συμμετέχουν στους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με μηδενικά τροφεία ή έχουν εισόδημα κάτω άπο 10.000.
  • 10 παιδιά πληρώνουν συμμετοχή στα τροφεία ύψους 30 ευρώ.
  • 17 παιδιά πληρώνουν συμμετοχή στα τροφεία ύψους 80 ευρώ.                                         
  • 80 παιδιά πληρώνουν συμμετοχή στα τροφεία πάνω απο 80 ευρώ.

Τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία είναι στη διάθεση των πολιτών, καθώς επιθυμούμε να είμαστε συνεπείς στην αρχή της διαφάνειας, χωρίς να κρυβόμαστε. Επιπλέον ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής των προσωπικών – οικογενειακών τους στοιχείων ή αν συντρέχουν έκτακτοι κοινωνικοί λόγοι, το ΚΟΙΠΑΠ είναι διατεθειμένο, κατόπιν αιτήσεως των πολιτών και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, να προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις.

Σίγουρα πάντα θα υπάρχει το περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των υπαρχουσών δυνατοτήτων, όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται υπό τις κατάλληλες συνθήκες, με γνώμονα το κοινό καλό και όχι στον βωμό της μικροπολιτικής. 

Να είστε βέβαιοι ότι στα Διοικητικά Συμβούλια φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε καταλεπτώς για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για τα τόσο ευαίσθητα, που έχουν να κάνουν με παιδιά και οικογένειες. Επιπλέον είμαστε όλοι ενήλικες με σαφή γνώση των καταστάσεων και ευθύνη του ρόλου μας και δεν μπορεί κανείς να παρασύρει και να «πείσει» τους υπόλοιπους. Επομένως, δεν ισχύει το επιχείρημα ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ήταν καλά ενημερωμένα και ψήφισαν ό,τι τους υπεδείχθη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων ψήφισε «παρών», κατανοώντας ίσως τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική που θα οδηγήσει στη βελτίωσή μας και κατ’ επέκταση στη βελτίωση των υπηρεσιών μας στους συμπολίτες μας, δεν δεχόμαστε όμως την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από ανθρώπους που δεν είναι καν παρόντες στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο και περιγράφουν από αφηγήσεις τα γεγονότα. Ακούμε όλες τις θέσεις και εργαζόμαστε ακατάπαυστα ώστε να βρίσκουμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet