Για την κατάσταση στα δάση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης συζήτησαν Π. Ιωάννου και Αν. Αλεξοπούλου
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Για την κατάσταση στα δάση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης συζήτησαν Π. Ιωάννου και Αν. Αλεξοπούλου

Η βουλευτής Βόρειου Τομέα Β1′ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, κ. Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Παναγιώτη Ιωάννου, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της βουλευτή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορμή της συνάντησης υπήρξε το περιβαλλοντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις δασικές εκτάσεις του Δήμου, και συγκεκριμένα εις ό,τι αφορά την κατάσταση των πεύκων της περιοχής: την προσβολή τους από την κάμπια -σύμφωνα και με σχετική μελέτη του Μπενάκειου Ιδρύματος- και τη σταδιακή τους ξήρανση που έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπασή τους και την πτώση τους εντός των δασικών χώρων. 

«Είναι, πραγματικά, κρίμα να υποβαθμίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον και η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και να μην έχουν έως τώρα παρθεί άμεσα μέτρα για την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος! Tονίσαμε την αναγκαιότητα της άμεσης διευθέτησης του ζητήματος και την αδειοδότηση που προαπαιτείται από το Δασαρχείο Πεντέλης, προκειμένου τα συνεργεία του Δήμου να παρέμβουν ουσιαστικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε πως στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση του δασών της περιοχής, δηλαδή οι καθαρισμοί των κλαδιών, η επέμβαση στις φωλιές της κάμπιας με αεροψεκασμό, και πολλά ακόμη.

Ο κ. Ιωάννου, από την πλευρά, του δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη (21/4), δείχνοντας έτσι έμπρακτο ενδιαφέρον για την ταχύτατη διευθέτηση του ζητήματος. 

Το γραφείο Τύπου της βουλευτή αναφέρει πως η συνολική εικόνα που παρουσιάζουν τα δέντρα αυτή τη στιγμή κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που περπατούν ή διέρχονται από τα συγκεκριμένα σημεία, όπως επίσης των μαθητών οι οποίοι φοιτούν στα σχολικά συγκροτήματα που υπάρχουν δίπλα.

Η κ. Αλεξοπούλου έχει ήδη καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετική ερώτηση, από 2 Απριλίου 2021, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet