Δήμος Μπρoστά+: Η Χ.Α. ηττήθηκε τόσο στην κρίση του λαού όσο και στα δικαστήρια
Κοινωνία

Δήμος Μπρoστά+: Η Χ.Α. ηττήθηκε τόσο στην κρίση του λαού όσο και στα δικαστήρια

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης Δήμος Μπροστά+ σημειώνει ότι η χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης δίνει μια ανάσα στην πολύπαθη ελληνική δημοκρατία και καταγράφεται ως ιστορική με την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος. Μια απόφαση  που δίνει σε όλους το μήνυμα ότι οι πυλώνες της δικαιοσύνης παραμένουν ισχυροί και αποτελούν θεμέλιο λίθο της προόδου, προσθέτει ο Δήμος Μπροστά+.

Ειδικότερα ο δημοτικός συνδυασμός αναφέρει ότι «στο μυαλό μας και στην ιστορία θα πρέπει να μείνουν χαραγμένες οι εικόνες της μάνας Μάγδα Φύσσα και του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο καθένας με τον αγώνα του μας έδειξε πως κάθε απολυταρχική δράση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με θάρρος και πείσμα, με μοναδικό βέβαια γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας».

Όσο για αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, συνεχίζει η παράταξη, «στο δέντρο» της δημοκρατίας, «θα μας θυμίζουν τους στίχους του Σεφέρη ότι “οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά”. Προχωρούν στα σκοτεινά για να δώσουν το φως σε όλους εμάς».

Τέλος, ο Δήμος Μπροστά+ επισημαίνει πως «η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε, τόσο στην κρίση του λαού, όσο και στα δικαστήρια, όμως με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε μιας και το αυγό το φιδιού μπορεί να υπάρχει ακόμα μέσα στη κοινωνία μας, στα σχολεία μας, στον χώρο εργασίας μας. Χρέος μας να το εξαλείψουμε, να μην το φοβηθούμε. Να το νικήσουμε…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet