Ελ. Μανδαμαδιώτου: Πόσο μπορεί να κοστίζει λίγη, ελάχιστη «ευγένεια» στις μέρες μας…
Κοινωνία

Ελ. Μανδαμαδιώτου: Πόσο μπορεί να κοστίζει λίγη, ελάχιστη «ευγένεια» στις μέρες μας…

Ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Παιδεία-Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ) Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ η Ελένη Μανδαμαδιώτου, όπως σημειώνει, «μοιράζεται την τελευταία εμπειρία δωρεάς βιβλίων προς δομή του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ».

Ειδικότερα, η κ. Μανδαμαδιώτου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Πόσο μπορεί να κοστίζει λίγη, ελάχιστη «ευγένεια» στις μέρες μας και ιδιαίτερα από άτομα που οφείλουν να δίνουν το «καλό» παράδειγμα για όλους μας;

Πριν μερικούς μήνες αγαπητή συμπολίτισσα με παρακάλεσε να μεσολαβήσω προκειμένου να δοθούν βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου. Μη μπορώντας να πω όχι σε οτιδήποτε αφορά αυτό το θέμα δέχτηκα ευχαρίστως. Τελικά, κατόπιν σχολαστικού ελέγχου όλων των βιβλίων ξεχώρισαν, μαζί με άλλες δύο μικρές δωρεές, συνολικά 99 βιβλία τα οποία ήταν, προς μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, σε άριστη κατάσταση. Ορισμένα μάλιστα από την αρχική δωρεά ήταν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ένας μικρός θησαυρός!

Από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έλαβε γνώση και η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ για τη δωρεά των βιβλίων προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης αποτελούμενη από εξαιρετικές «παλιές» εκδόσεις βιβλίων και αξιόλογες ολοκληρωμένες συλλογές, βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας, μερικά λούτρινα παιχνίδια για να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά στο παιδικό τμήμα και άλλα. 

Εντούτοις, μετά από την άμεση παράδοση της δωρεάς για το σχετικό έλεγχο και της εκκωφαντικής απόλυτης σιωπής που ακολούθησε εκ μέρους της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ γνωστοποιώ πλέον ότι:

  • Έγινε καταγραφή όλων των βασικών στοιχείων των βιβλίων και εστάλη ηλεκτρονικά μαζί με την κοινοποίηση της δωρεάς στην πρόεδρο και τα μέλη του ΚΟΙΠΑΠ προς διευκόλυνση όλων των εργασιών που θα ακολουθούσαν (εισήγηση Δ.Σ., ευχαριστήρια επιστολή ή παραλαβής, καταλογογράφηση κ.λπ.) με την παράκληση να επιστραφούν όσα βιβλία δεν επιθυμούσαν να κρατήσουν για να δοθούν, εννοείται εγκαίρως, αλλού (π.χ. στους άστεγους στην Πειραιώς, νοσοκομεία  κ.λπ..). Ουδεμία ενημέρωση από τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ έχει δοθεί μέχρι σήμερα.
  • Προσφέρθηκε εθελόντρια της Βιβλιοθήκης να βοηθήσει στην διεκπεραίωση των απλών εργασιών της βιβλιοθηκονομικής επεξεργασίας των βιβλίων από δωρεές. Ουδεμία απάντηση αρνητική ή θετική έχει δοθεί μέχρι σήμερα από τη διοίκηση. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι η μόνη υπάλληλος που διαθέτει η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη είναι η βιβλιοθηκονόμος.
  • Η αποδοχή ή όχι των δωρεών εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και όμως δεν έχει εισηγηθεί μέχρι σήμερα το ζήτημα της εν λόγω δωρεάς η πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ.  Πληροφοριακά μπορούσε, με μεγάλη ευκολία, να έχει προστεθεί στα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. από 5 Οκτωβρίου 2020.
  • Δεν έχει σταλεί κανένα επίσημο έγγραφο από τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ ούτε καν κάποια τυπική τηλεφωνική επικοινωνία. 

Πού είναι οι καλοί τρόποι,  οι επαγγελματικές αρχές και συμπεριφορές; Δεν επιθυμούν να λαμβάνουν δωρεές; Αν ισχύει, τότε ας το ανακοινώσουν οι διοικούντες του Δήμου, προκειμένου να το γνωρίζουμε όλοι, ώστε να πράττουμε αναλόγως. Ας έχουν υπόψη όμως ότι οι δωρεές, γενικώς, γίνονται για να καλύπτονται ανάγκες των συμπολιτών μας! Μήπως πρόκειται για επιλεκτική απαξίωση και αποσιώπηση συγκεκριμένων δωρεών που δεν επιθυμούν να δημοσιοποιούνται; Είναι δυνατόν, άραγε, να παίζονται «παιχνίδια» σε θέματα αλληλεγγύης και προσφοράς αγάπης, όπως είναι οι δωρεές και ο εθελοντισμός;

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτά που κάνουμε αλλά και γι’ αυτά που δεν κάνουμε» – Μολιέρος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet