Κ. Κανιού-Αναστασιάδη: Κάποιοι στον Δήμο δεν βλέπουν πέρα από τη στενόμυαλη εγωιστική λογική τους
Αθλητισμός

Κ. Κανιού-Αναστασιάδη: Κάποιοι στον Δήμο δεν βλέπουν πέρα από τη στενόμυαλη εγωιστική λογική τους

Συνεχίζεται η ανταλλαγή «θερμών» ανακοινώσεων σχετικά τον τρόπο διοργάνωσης της πρόσφατης αθλητικής και κοινωνικής εκδήλωσης στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκης, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της υπεύθυνης του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και των Κοινωνικών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Κυριακή Κανιού, να απαντήσει στις  ανακοινώνεις αιρετών εκπροσώπων των κοινωνικών δομών του Δήμου και στα «απαξιωτικά σχόλια για την επιτυχημένη αθλητική και κοινωνική συνδιοργάνωση του Ομίλου στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκης, με επίκεντρο την εκπαιδευτική κοινότητα και τα ιδανικά του Αθλητισμού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας τα εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε πάλι απαξιωτικές ανακοινώνεις αιρετών εκπροσώπων των κοινωνικών δομών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στις οποίες κυριαρχεί ένα απύθμενο μένος και μια ανυπέρβλητη μανία καταδίωξης απέναντι στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, που υλοποιεί με συνέπεια ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου, οι οποίοι υποτίθεται ότι ασχολούνται με την προώθηση της κοινωνικής πολιτικής στον τόπο μας, αντί να ενεργούν υπεύθυνα όπως ορίζει ο «δοτός» τους ρόλος, δυστυχώς για αυτούς επιλέγουν:

– να φωτογραφίζονται ανεξέλεγκτα, παράγοντας μηδενικό έργο,

– να στηλιτεύουν ενέργειες κοινωνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, θεωρώντας ότι μέσα από τη στοχοποίηση προσώπων κερδίζουν πολιτικά οφέλη,

– να ρίχνουν ανερυθρίαστα «δηλητήριο» σε δράσεις που ευαισθητοποιούν τα παιδιά μας, τους πολίτες του Αύριο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και διαχρονικές αξίες του αθλητικού πνεύματος και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Προφανώς, κάποιοι στον Δήμο μας δεν μπορούν να δουν πιο πέρα από ότι τους υπαγορεύει η στενόμυαλη εγωιστική λογική τους. Μιλούν μόνο για «φαίνεσθαι» και «είναι». Άραγε τι περισσότερο από το «είναι» αποτελεί το ανθρωπιστικό μήνυμα που εισέπραξε με τον πιο αληθινό τρόπο η μαθητική κοινότητα του Δήμου μας, παρακολουθώντας την ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση;

Και προφανώς, δεν βλέπουν ότι η κοινωνία αγκαλιάζει ανοιχτές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο αληθινές αξίες ζωής. Ευ Αγωνίζεσθαι, Ισότητα, Ανθρωπισμός, Παιδεία και Πολιτισμός μάλλον τους είναι άγνωστες λέξεις. Αλλιώς δε μπορεί να εξηγηθεί η στάση τους απέναντι στις συλλογικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π., σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, όπως οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδος, η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και το τμήμα Μπάσκετ του Α.Ο. Πεύκης.

Την επόμενη φορά τους καλούμε να μας παρακολουθούν από τις εξέδρες των γηπέδων και των χώρων του πολιτισμού και όχι πίσω από τα κάγκελα της απομόνωσης, της μικροπολιτικής καφενείου και της μίζερης κριτικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet