«Λαϊκή Συσπείρωση» Λυκόβρυσης – Πεύκης: Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό δικαίωμα
Κοινωνία

«Λαϊκή Συσπείρωση» Λυκόβρυσης – Πεύκης: Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό δικαίωμα

Ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Λυκόβρυσης – Πεύκης στο ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου, Αλέξανδρος Νικολακάκης, ενημερώνει για τις θέσεις της παράταξης σχετικά με τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δ.Σ. και γνωστοποιεί τις προτάσεις και τις ενστάσεις της παράταξης αναφορικά με την καταβολή τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς.

Ειδικότερα, ο κ. Νικολακάκης σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της διά περιφοράς συνεδρίασης, που δεν μας δίνει το δικαίωμα να συζητήσουμε, ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό των τροφείων των παιδικών σταθμών.

Παραμερίζεται έτσι ο διάλογος και η αντιπαράθεση, καλούμαστε μόνο να δώσουμε μία ψήφο, ενώ ταυτόχρονα δεν λαμβάνετε υπόψη η γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων, των γονέων. 

Για τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε να αναβληθεί η συνεδρίαση, από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει κάποιο επείγον θέμα, ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και μέσα στο Δ.Σ. αλλά και διάλογος με τους γονείς. 

Αν παρ’ όλα αυτά η διοίκηση φέρει τα θέματα προς ψήφιση, εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απέχουμε.

Την ίδια ώρα που οι δημότες φορολογούνται και μέσω της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης, η δημοτική αρχή τους καλεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κατάσταση για τον λαό έχει επιδεινωθεί. Στη συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, η πανδημία του κορωνοϊού δρα ως καταλύτης στην ύφεση της καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των λαϊκών στρωμάτων.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», διαφωνούμε με την κατεύθυνση αυτή που επιβάλλει την λογική της επιχειρηματικής λειτουργίας του Δήμου και των νομικών προσώπων καθώς και την ανταποδοτικότητα, που περιλαμβάνει και τα τροφεία των παιδικών σταθμών. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί στο παρελθόν για το υψηλό κόστος των τροφείων στον Δήμο μας. Κατά τη γνώμη μας οφείλουμε ως Δήμος να διεκδικήσουμε σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα συμμετοχής όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, την κατάργηση των τροφείων για την εργατική λαϊκή οικογένεια, καθώς και για την ύπαρξη σταθερού και μόνιμου προσωπικού.

Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό δικαίωμα, δικαίωμα κάθε παιδιού. Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτήρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet