Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Πεύκης έμαθαν για τις θεατρικές μάσκες στην Αρχαία Ελλάδα
Κοινωνία

Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Πεύκης έμαθαν για τις θεατρικές μάσκες στην Αρχαία Ελλάδα

Οι μαθητές του Ε1 από το 1ο Δημοτικό Πεύκης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με τίτλο «Οι θεατρικές μάσκες στην αρχαία Ελλάδα».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε διαδραστικά με την ιστορία και το κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Υπήρξε δε μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών για να εγγραφούν ως μέλη της.

Τα παιδιά, μέσω της διαλεκτικής και μαιευτικής μεθόδου, έμαθαν για την ιστορία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, τους ηθοποιούς και τις παραστάσεις, καθώς και για την ιστορική πορεία του προσωπείου και τους τρόπους κατασκευής του.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες για να φτιάξουν μάσκες για αρχαία τραγωδία, σατυρικό δράμα και κωμωδία (νέους, γέρους, γυναίκες, βατράχους, πουλιά κ.ά.) και φορώντας τα προσωπεία τους, έγιναν ηθοποιοί, διαλέγοντας διαφορετικούς ρόλους, όπως Βατράχοι του Αριστοφάνη, ηγεμόνες, δούλοι, σύζυγοι κ.ά.

Επίσης, επεξεργάστηκαν κατασκευή ενός προσωπείου με ανακυκλώμενα υλικά (προσωπείο πουλιού από αυγοθήκη) και τους δόθηκε ως εργασία μία μισοτελειωμένη μάσκα πουλιού από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη που θα την τελειώσουν στο σχολείο και θα τη φέρουν στην επόμενη επίσκεψή τους στην Βιβλιοθήκη.

Το ΚΟΙΠΑΠ ευχαριστεί τη δασκάλα των παιδιών Νίκη Ανδρέου, καθώς και τη συντονίστρια της δράσης Σόφη Γουναροπούλου.

«Με τα προγράμματα αυτά, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, επιχειρούμε να αναδείξουμε μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης. Ευχαριστώ από καρδιάς τις εθελόντριες Ελένη Μανδαμαδιώτη, Σοφία Γουναροπούλου και Δάφνη Μπουραντά που πάντα πρόθυμες θα βοηθήσουν για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και τους παιδαγωγούς που ενθαρρύνουν τα παιδιά προς τη γνώση και τη φιλαναγνωσία», δήλωσε σχετικά με τη δράση η κ. Άννα Ασπραδάκη, πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet