Με «όπλο» τη μελέτη του ΣΒΑΠ, Ηράκλειο και Λυκόβρυση – Πεύκη συντονίζονται για τη διάνοιξη της Λ. Κύμης
Κοινωνία

Με «όπλο» τη μελέτη του ΣΒΑΠ, Ηράκλειο και Λυκόβρυση – Πεύκη συντονίζονται για τη διάνοιξη της Λ. Κύμης

Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης έως την Εθνική Οδό, προκειμένου να λυθεί αποτελεσματικά και οριστικά το πρόβλημα της έντονης διαμπερούς κυκλοφορίας οχημάτων που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή, διαπίστωσαν, για ακόμα μια φορά, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Ηρακλείου, καθορίζοντας τα επόμενα βήματα της κοινής τους διεκδίκησης.

Πλέον στα χέρια τους οι δήμαρχοι έχουν ακόμα ένα «όπλο» που ενισχύει την επιχειρηματολογία τους: τη μελέτη που εκπονεί ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), μετρώντας τα κυκλοφοριακά φορτία της Κύμης και πώς αυτά διαχέονται στις γύρω πόλεις. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία προέκυψαν από ενδελεχείς μετρήσεις μέσα στους τελευταίους μήνες, παρουσίασαν στους δύο δημάρχους ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Γιώργος Κουράσης και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, τόσο το Ηράκλειο Αττικής, όσο και η Πεύκη υποδέχονται τεράστια φορτία με κατεύθυνση, κυρίως, από και προς το κέντρο της Αθήνας, φορτία που επιβαρύνουν τις γειτονιές αμιγούς κατοικίας που διαθέτουν οι δύο Δήμοι.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, οι δήμαρχοι και ο ΣΒΑΠ θα δημοσιοποιήσουν το σύνολο των ευρημάτων, θέτοντάς τα, παράλληλα, υπ’ όψιν του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας από τον υπουργό να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της Κύμης, έργο που άλλωστε και το υπουργείο και η Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι γύρω δήμοι συνομολογούν ότι πρέπει να προχωρήσει, πόσο μάλλον όταν είναι επικείμενη στα επόμενα χρόνια η λειτουργία της γραμμής 4 του Μετρό, ανοίγοντας νέο σταθμό στο Γαλάτσι, στη συνέχεια της Κύμης.

«Γι’ αυτό και το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, το συντομότερο δυνατό. Αυτό που θέλουμε να καταλάβουν όλοι είναι ότι η διάνοιξη της Κύμης είναι καθολικό αίτημα των Δήμων και των πολιτών όλων των Βορείων Προαστίων. Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε, ο κάθε δήμαρχος ξεχωριστά, σε αποσπασματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το μόνο που θα καταφέρναμε είναι να μεταφέρουμε το πρόβλημα ο ένας στον άλλο. Με τον συνάδελφο Τάσο Μαυρίδη θέλουμε το κοινό καλό των Δήμων μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων. Γι’ αυτό και ενώνουμε δυνάμεις, δίνοντας ισχύ στην διεκδίκησή μας», σχολίασε μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Ο κ. Τάσος Μαυρίδης δήλωσε από την πλευρά του: «Όπως είπε και ο συνάδελφος Νίκος Μπάμπαλος, οι δύο Δήμοι ενώνουμε δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης. Η μελέτη που εκπονεί ο ΣΒΑΠ και η οποία μετρά τα κυκλοφοριακά φορτία της Λεωφόρου Κύμης και πώς αυτά διαχέονται στις γύρω πόλεις αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο όπλο. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι όλοι οι Δήμοι της περιοχής για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την επέκταση της γραμμής 4. Γι αυτό θα έχουμε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet